Wat te doen in Friesland op 13, 14 en 15 april 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 13, 14 en 15 april 2018? Je leest het onderstaand!

1. Snuffelmarkt “De Lytse Beurs” in Sneek

Ruim 500 vierkantemeter snuffelplezier met van alles en nog wat! Je gaat gegarandeerd met iets leuks naar huis. Je vindt hier van alles, zowel gebruikt als nieuw. Antieke verzamelspullen waaronder elpees en singles, cd’s en dvd’s. Ook de games zijn niet aan te slepen! Kortom: een heerlijk dagje snuffelen vrijdag!

Meer informatie vind je op de website van Meuk is Leuk.

2. Fake of Hotnews in Museum Heerenveen

In het kader van de Nationale Museumweek 2018 heeft Museum Heerenveen van 9 tot en met 15 april diverse activiteiten georganiseerd. De Nationale Museumweek is de week om samen musea te bezoeken. Kinderen kunnen deze hele week origamikunst maken. In het Museumweekend (zaterdag en zondag) komt u erachter hoe goed u bent in het ontdekken van leugens. Wist je bijvoorbeeld dat Jan Mankes zeven jaar ouder is geworden dan Vincent van Gogh? Of was het toch andersom? Ontdek het met ‘De Goudeerlijke Leugen’, een bijzondere rondleiding langs diverse objecten.

Meer informatie vind je op de website van Museum Heerenveen.

3. Concert Vuur op de Zuidpunt in Veenwouden

Nanne Kalma en Ankie van der Meer staan op zaterdag op het podium met het nieuwe programma ‘Vuur op de Zuidpunt’. Het concert is in de Schierstins te Feanwâlden en begint om 20.00 uur. Tijdens het concert in de Schierstins zullen liedjes in het Fries de boventoon voeren, maar anderstalige liedjes zullen ook zeker de revue passeren. Nanne en Ankie begeleiden zichzelf op instrumenten als gitaar, mandoline, concertina en contrabas.

Meer informatie vind je op de website van Schierstins.

4. Reve Yn Fryslân in Greonterp

Reve Yn Fryslân laat zaterdag en zondag zien hoe de Nederlandse schrijver Gerard Reve (1923-2006), tot 1972 Gerard Kornelis van het Reve, deel werd van De mienskip van het Friese terpdorpje Greonterp. Een van oudsher besloten gemeenschap met negen arbeidershuisjes, een klokkentoren met kerkhof en enkele verderop gelegen boerderijen. Wat voor wederzijdse contacten ontstonden er tussen deze beroemde vreemdeling, zijn partners Tijgetje & Woelrat en de dorpsbewoners? Wat hoopte de schrijver in dit afgelegen oord te vinden? Reve Yn Fryslân bestaat uit fiets- en wandelroutes, foto’s, ansichtkaarten, een authentieke film en een expositie.

Meer informatie ontvang je per mail evdlee@xs4all.nl

5. Tentoonstelling ‘Mei Griffel en Laai’ in Harkema

Een tentoonstelling van voorwerpen die te maken hebben met het naar school gaan in de tijd van het Aap-Noot-Mies. Een expositie van oude wandplaten, boekjes, leesplankjes Hoogeveen, noem maar op! Even terug dus naar de schooltijd van vroeger. Deze tentoonstelling vindt plaats in de expositieruimte van de ‘Malmoune’ op het terrein van het museum.

Meer informatie vind je op de website van De Spitkeet. 

Wat te doen in Friesland in april?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in april? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de april editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Laat een reactie achter