Wat te doen in Friesland op 6, 7 en 8 april 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 6, 7 en 8 april 2018? Je leest het onderstaand!

1. Beleef Fjoertoer op Terschelling

Fjoertoer is een tour over het hele eiland, met allerlei culturele bezienswaardigheden onderweg. Rederij Vooruit heeft nog enkele tickets voor dit weekend! Je vertrekt vrijdagmiddag vanuit Harlingen en komt zondag weer thuis. De weersvoorspellingen zijn dit weekend positief, dus een weekend op Terschelling vertoeven is zeker geen straf!

Meer informatie vind je op de website van Rederij Vooruit.

2. Gedichtenmiddag ‘Landschapspijn’ in Leeuwarden

Landschapspijn is de uitdaging voor de Friese dichters. Obe Postma is bekend als de dichter van het Friese land. Tot slot is er aansluitend een boekpresentatie: “Selected poems Obe Postma”.  Dit is een drietalige uitgave (Fries-Engels-Nederlands) met gedichten van Obe Postma (1868-1963). De vertalingen zijn van Jabik Veenbaas en Anthony Paul. Commissaris van de koning, Arno Brok, neemt vrijdag het eerste exemplaar in ontvangst.

Meer informatie vind je op de website van Obe Postma Selskip.

3. Theaterstuk Anna Maria in Wiuwert

In 1678 overleed Anna Maria van Schurman op zeventigjarige leeftijd in Wieuwerd. Ze werd begraven in de Nicolaaskerk. Van Schurman was een befaamde 17e-eeuwse vrouw. Ze was zeer taalkundig en was wetenschapster en kunstenares. Anna Maria was dan ook de eerste vrouw in Europa die mocht gaan studeren aan de universiteit. Maar hoe gewaardeerd en geroemd ook, dit veranderde toen ze zich aansloot bij de strenge sekte van Jean de Labadie, afstand deed van haar werk en zich terugtrok op de Van Walta State in Wieuwerd. Anna Maria is een deels historisch en deels fictief verhaal over het leven van Anna Maria van Schurman, bij te wonen op zaterdag en zondag.

Meer informatie vind je op de website van Under de Toer.

4. Beeldende kunstproject “Wat foarôf gie” in Veenwouden

In de vorm van een expositie en een multimediapresentatie brengen Sjoukje Iedema, beeldend kunstenaar, en Linus Harms, fotograaf, een eerbetoon aan de generaties die ons voorgingen en reflecteren zij op de huidige tijd. Afkomst en identiteit, sleutelbegrippen binnen dit project, krijgen gestalte in tekeningen, schilderijen, mixed media, grafisch werk, fotografie en beeldend proza. Wat foarôf gie richt zich specifiek op het leven van de arbeiders. Voor Friesland betreft dat dus vooral de landarbeiders: mensen die dag en nacht zwoegden voor hun bestaan. Dit kunstproject is zaterdag en zondag te bezichtigen.

Meer informatie over vind je op de website van Schierstins.

5. Expositie ‘Down to earth’ in Gorredijk

Tot een jaar of vijf geleden wist Dioni ten Busschen nog niets van turf. Haar vriend Nick van de Griendt daagde haar echter uit om met turf als materiaal kunstzinnig aan de slag te gaan en inmiddels maakt Ten Busschen naam met haar turfkunst. Zo boetseerde ze onder andere in opdracht van het concertgebouw van Tallinn een beeld van de bekende Estse dirigent Neeme Järvi. Zondag is deze expositie te zien.

Meer informatie vind je op de website van Museum Opsterlân.

Wat te doen in Friesland in april?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in april? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de april editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties