Wat te doen in Friesland op 13, 14 en 15 juli 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 13, 14 en 15 juli 2018?

1. Bezoek Haren in de Wind in Langezwaag
Op een stille, mooie en verborgen plek in het dorpscentrum van Langezwaag, grenzend aan de begraafplaats, is een houten replica van de Mattheuskerk te vinden. Met zijn twaalfmeter hoge toren is de kerk niet te missen! De buitenmuren zijn bekleed met doeken, waarop foto’s zijn geprint van dorpsbewoners die hun haren kammen. In een rondje om de kerk vertellen deze 16 foto’s ieder hun eigen verhaal over de kracht van het leven en geloven in jezelf. Buiten de kerk zijn bovendien talloze bijzondere kunstobjecten te vinden!

Van zonsopkomst tot zonsondergang is de kerk, behorend tot LF2018 project ‘Haren in de Wind’, te bezoeken! Meer informatie over ‘Haren in de Wind’ is te vinden op de website.

2. Voetjes van de vloer tijdens Butterfly Beach Party (Heerenveen)
Het is tijd voor Butterfly Beach Party 2018! Vorig jaar werd het evenement drukbezocht, dus dat belooft veel voor deze editie. Er wacht een prachtige middag en avond op je. Kom dansen, loungen en genieten van wereldse muziek en heerlijk eten, en ervaar een prachtige ambiance op het strand van natuurgebied De Heide (Heerenveen).

Tijdens de Butterfly Beach Party komen er verschillende artiesten op twee podia optreden. Zo kun je dansen op Caribbean Salsa, Bachata en Dance Music. Last van de voeten na het dansen? Neem dan plaats in de Oriental Shisha Lounge!

Meer informatie is te vinden op de website van Butterfly Beach Party.

3. Workshop ‘kruiden als alternatief voor zakjes/pakjes’ in Buitenpost
Wil je leren hoe je kunt koken zonder pakjes en zakjes? Kom dan aanstaande zaterdag naar Buitenpost. In Botanische Tuin De Kruidhof wordt een workshop georganiseerd, waarbij je verse kruiden gaat plukken. Met deze kruiden ga je kruidenmengsels samenstellen. Zo heb jij straks geen pakjes of zakjes nodig om die soep of saus op smaak te brengen.

Meer informatie is te vinden op de website van De Kruidhof.

4. Bezoek het insectenfestival in Buitenpost
De Kruidhof is dit weekend de plek om te zijn, want naast een kruiden-workshop kun je er op zaterdag en zondag terecht voor een heus insectenfestival. Zo geeft de imkerverenigingvoorlichting over alles wat met bijen te maken heeft aan kinderen en volwassenen en geeft bioloog Arie Koster geeft een inspirerende lezing over bij-vriendelijke tuinieren, met rondleiding door de tuin. Daarnaast worden er leuke kinderactiviteiten georganiseerd, kun je zelf een bijenhotel voor je tuin maken, kun je op bijensafari naar de bijenstal en is er op zondag een speciale bijenbrunch in het Tuincafé.

Meer informatie is te vinden op de website van De Kruidhof.

5. Sneupen in Damwoude tijdens de garageverkoop
Na een succesvolle editie in 2017, pakt de organisatie van Garageverkoop Damwoude het dit jaar nog grootster aan. Ze hebben meer dan 200 deelnemers verzameld! Aanstaande zaterdag kun je dus bij meer dan 200 mensen een kijkje nemen in hun garage (en daarbuiten). Via deze link kom je terecht bij het overzichtskaartje. Op deze kaart zijn alle deelnemers te vinden, maar ook alle springkussens voor de kinderen. Een dagje uit voor jong en oud dus!

Meer informatie over de Garageverkoop Damwoude is te vinden op deze Facebookpagina.

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juli-editie van Friesland Post hebben wij namelijk het meeste complete overzicht met uitjes opgenomen!

Delen:

Reacties