Wat te doen in Friesland op 6, 7 en 8 juli 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 6, 7 en 8 juli 2018?

1. Moedig de volleyballers op Schiermonnikoog aan

In het weekend van zaterdag 7 juli en zondag 8 juli zal het Beachsoccer toernooi weer plaatsvinden op Schiermonnikoog. Ook tijdens deze dertiende editie streeft de organisatie naar een evenement waarbij sport én gezelligheid samengaan. Kom jij de spelers aanmoedigen?

Meer informatie is te vinden op de website van VVV Schiermonnikoog.

2. Ga op pad met eilanddichter Gerda

Gerda Posthumus, de eilanddichter van Vlieland, neemt je op zaterdag 7 juli 2018 mee langs de ‘glazen platzen’-route met fragmenten uit het oeuvre van scheepsarts en dichter Jan Jacob Slauerhoff, die een belangrijk deel van zijn jeugd op Vlieland doorbracht. Onderweg verblijdt Gerda je bovendien met fragmenten uit haar eigen werk!

Meer informatie over deze wandeling vind je op de website van VVV Vlieland.
Let op: aanmelden kan bij VVV Vlieland.

3. Voor alle cowboys en cowgirls

West-Terschelling wordt op 6, 7 en 8 juli omgetoverd tot Western Terschelling! Het hele dorp zal worden ondergedompeld in Country en Westernsferen. Geniet van de Bluegrass en County muziek, de vele paardenshows, bloedstollende barrelraces en haal die voetjes van de vloer tijdens een van de line dance-workshops! Yiiiihaaaa!

Meer informatie over Western Terschelling is te vinden op de website van VVV Terschelling.

4. Bezoek de open dag van De Sûkerei

De Sûkerei in Damwoude bestaat 10 jaar en dus is het tijd voor een feestje! Tijdens de ‘iepen mienskip dei’ (in het kader van LF2018) worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo kun je boogschieten, oude ambachten ervaren, meezingen met muziek of meegaan op natuurexcursie. Daarnaast kunnen kinderen  geschminkt worden, springen op een springkussen of genieten van alle bijzondere activiteiten.

Het evenement wordt i.s.m. met de buren (Botniahiem en Lyts Botniahiem) georganiseerd. Het evenement en (Lyts) Botniahiem zijn vrij toegankelijk!

Meer informatie is te vinden op de website van De Sûkerei.

5.Culinair genieten tijdens een wandeltocht

Op 8 juli a.s. wordt er een fantastische wandeltocht georganiseerd in de regio van Surhuizum. De wandeltocht, van zo’n 10 kilometer, leid je door natuurgebied De Lauwers en door de weilanden in de Surhuizumermieden. Onderweg kom je langs vijf boerderijen en bij elke boerderij word je voorzien van een  heerlijk gerecht.

Meer informatie is te vinden op de website van Surhuzum.

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juli-editie van Friesland Post hebben wij namelijk het meeste complete overzicht met uitjes opgenomen!

Delen:

Reacties