Een heerlijk Fries recept voor kaasstengels

0

Het is ’s avonds laat. Je zit lekker buiten na te genieten van een heerlijke zomerse dag met een wijntje, een glaasje frisje of een heerlijk kopje thee. Er ontbreekt alleen nog iets: een lekkere Friese snack. Speciaal voor jullie hebben wij een heerlijk Fries recept: een Friese variant op de welbekende kaasstengels.

Ingrediënten van dit Friese recept

Wellicht vraag je je af: maar wat heb ik dan allemaal nodig voor dit Friese recept? Het antwoord luidt:

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tijm of rozemarijn
  • 175 gram geraspte Friese nagelkaas (of een andere lekkere Friese kaas)

Hoe moet ik het Friese recept bereiden?

Voor dit recept heb je geen ingewikkelde mixers, blenders of andere keukenmachines nodig. Een oven is genoeg!

  1. Haal de plakjes zo’n 10 minuten voor het bereiden uit de vriezer.
  2. Maak er ‘pakketjes’ van door steeds twee plakjes bladerdeeg op elkaar te leggen (volgens het systeem 3×2). Doe dit voordat de plakjes ontdooid zijn!
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  4. Zijn de plakjes bladerdeeg ontdooid? Snij iedere dubbele plak dan in vier stroken.
  5. Draai de stroken vervolgens tot spiralen en leg ze op een bakplaat (die met bakpapier bekleed is).
  6. Meng nu de olie met de tijm of rozemarijn en bestrijk de stengels hiermee.
  7. Verdeel nu de kaas over de stengels en plaats de bakplaat in het midden van de oven.
  8. Bak de kaasstengels nu 20 minuten in de oven.
  9. Zijn ze goudbruin en krokant? Dan is het tijd om te smullen!

Op zoek naar meer Friese recepten?

Het maken van kaasstengels is niet heel ingewikkeld, en is dus een leuke activiteit om uit te voeren op warme dagen of op dagen waarop de (klein)kinderen thuis zijn. Wil je vaker koken en ook nog eens kennis maken met typische Friese gerechten? Houd dan zeker onze rubriek ‘culinair’ in de gaten. Hier vind je meer Friese recepten terug. Sommige recepten zijn eenvoudig, andere iets ingewikkelder.

Wil je gerechten van een echte kok namaken? Lees dan iedere maand het recept in de Friesland Post. In iedere editie laten wij een Friese chefkok aan het woord, die een heerlijk recept maakt met een Fries streekproduct.

Delen:

Reacties