Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Nieuws uit Fryslân
    • Nu in de winkel: het meinummer van Friesland Post
    • Uniek slaapfeestje in Natuurmuseum Fryslân
    • Feestelijke aanbieding meertalige kinderboeken Waadhoeke
    • Nu in de winkel: het aprilnummer van Friesland Post
    • Oproep: De Lawei zoekt oorlogsverhalen uit Drachten of gemeente Smallingerland
    • Nationaal Boekenweekgeschenk ‘De krater’ verschijnt ook in het Fries
    • Nu in de winkel: het maartnummer van Friesland Post
    • Prikkelavontuur tijdens de voorjaarsvakantie
    Facebook X (Twitter) RSS Instagram
    Friesland Post
    Thús yn Fryslân
    • Home
    • Nieuwsrubrieken
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    • Verkoopadressen
    0 Shopping Cart
    Friesland Post
    0513 - 68 33 14
    You are at:Home»Culinair»Een heerlijk Fries recept voor kaasstengels
    Fries recept voor kaasstengels

    Een heerlijk Fries recept voor kaasstengels

    0
    By onze redactie on 13 juli 2018 Culinair

    Het is ’s avonds laat. Je zit lekker buiten na te genieten van een heerlijke zomerse dag met een wijntje, een glaasje frisje of een heerlijk kopje thee. Er ontbreekt alleen nog iets: een lekkere Friese snack. Speciaal voor jullie hebben wij een heerlijk Fries recept: een Friese variant op de welbekende kaasstengels.

    Ingrediënten van dit Friese recept

    Wellicht vraag je je af: maar wat heb ik dan allemaal nodig voor dit Friese recept? Het antwoord luidt:

    • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel tijm of rozemarijn
    • 175 gram geraspte Friese nagelkaas (of een andere lekkere Friese kaas)

    Hoe moet ik het Friese recept bereiden?

    Voor dit recept heb je geen ingewikkelde mixers, blenders of andere keukenmachines nodig. Een oven is genoeg!

    1. Haal de plakjes zo’n 10 minuten voor het bereiden uit de vriezer.
    2. Maak er ‘pakketjes’ van door steeds twee plakjes bladerdeeg op elkaar te leggen (volgens het systeem 3×2). Doe dit voordat de plakjes ontdooid zijn!
    3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
    4. Zijn de plakjes bladerdeeg ontdooid? Snij iedere dubbele plak dan in vier stroken.
    5. Draai de stroken vervolgens tot spiralen en leg ze op een bakplaat (die met bakpapier bekleed is).
    6. Meng nu de olie met de tijm of rozemarijn en bestrijk de stengels hiermee.
    7. Verdeel nu de kaas over de stengels en plaats de bakplaat in het midden van de oven.
    8. Bak de kaasstengels nu 20 minuten in de oven.
    9. Zijn ze goudbruin en krokant? Dan is het tijd om te smullen!

    Op zoek naar meer Friese recepten?

    Het maken van kaasstengels is niet heel ingewikkeld, en is dus een leuke activiteit om uit te voeren op warme dagen of op dagen waarop de (klein)kinderen thuis zijn. Wil je vaker koken en ook nog eens kennis maken met typische Friese gerechten? Houd dan zeker onze rubriek ‘culinair’ in de gaten. Hier vind je meer Friese recepten terug. Sommige recepten zijn eenvoudig, andere iets ingewikkelder.

    Wil je gerechten van een echte kok namaken? Lees dan iedere maand het recept in de Friesland Post. In iedere editie laten wij een Friese chefkok aan het woord, die een heerlijk recept maakt met een Fries streekproduct.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleWat te doen in Friesland op 13, 14 en 15 juli 2018?
    Next Article Wat te doen in Friesland op 20, 21 en 22 juli 2018?

    Related Posts

    Historische kweeperentaart Museum Martena wint tweede prijs

    Cursus ‘De wereld van thee’ bij Museum Joure

    Recept: Friesche Dúmkes Bonbon

    Leave A Reply Cancel Reply

    Deze maand in de Friesland Post
    • Mei-editie 2025

      Mei-editie 2025

      De mei-editie van Friesland Post staat in het teken van groei en beweging. Terwijl het landschap opfleurt met licht en …Lees meer »
    Boekentip: SKS jubileumboek
    • Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Cadeaubon Half jaar abonnement

    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook X (Twitter) Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & Cookies
    • Sitemap

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.