Wat te doen in Friesland op 13, 14 en 15 maart 2020?

0

Wat te doen in Friesland nu het weekend weer in zicht is? Als we de weersverwachtingen mogen geloven, is de zon komend weekend (spaarzaam) aanwezig. Weliswaar is dit waterige zonnetje niet geschikt om je aan te warmen onderuitgezakt op het terras, maar met de sjaal om de nek en gesterkt door de winterjas, is het heel goed toeven in de natuur. Help haar eens een handje door het elimineren van zwerfvuil, of kom meer te weten over bomen, die we de afgelopen weken veelvuldig in de stormen hebben zien staan wiegen.

1.Waanzin van snelle maatschappij
Bruun Kuijt en Jan Elbertse naderen rap de grens van oud. En oud staat synoniem aan saai, lelijk, zwak en versleten. Tenminste, zo lijkt de huidige maatschappij soms tegen dit fenomeen aan te kijken. Want ouder worden in een snelle maatschappij, dat is komisch en ontroerend tegelijk. Dat is tenminste wel de tendens van dit levendige toneelstuk. Overleven de beide heren de waanzin van deze snelle maatschappij? Bekijk het op vrijdagavond 13 maart.

Voor meer informatie over de tijden en prijzen kun je terecht bij de website van Theaterkerknes

2. Opstropen die mouwen in het Lauwersmeer
Heb je dit weekend nu niks te doen? Stroop dan de mouwen op en maak je sterk om bij te dragen aan deze grote voorjaarsschoonmaak in Nationaal Park Lauwersmeer. Op deze prachtige plek heerst de natuur en kijk je je ogen uit. De natuur hebben we hard nodig en daarom is het tijd om af te rekenen met zwerfvuil, dat bovendien ook nog eens schadelijk is voor dieren die in de vrije natuur leven. Veel mensen zijn nodig, want vele handen maken licht werk. Sluit je op 14 maart aan bij de andere vrijwilligers en help de natuur van zijn plastic grauwsluier af.

Let wel op dat reserveren noodzakelijk is en dat kan via: www.nldoet.nl of mail naar: r.jon@staatsbosbeheer.nl

Voor meer informatie over tijden en prijzen kun je terecht bij de website van Nationaal Park Lauwersmeer

3. Bomen in de winter Driezum
Bomen, sommigen zijn al vele honderden jaren oud. In de herfst verliezen ze hun bladeren en is het soms moeilijker de ene soort van de andere te onderscheiden. De knoppen van de bomen dienen ervoor de kou met verve te trotseren. Het blad bevriest namelijk gauw en dat doet een boom geen goed. Gelukkig heeft moeder natuur deze, en andere mooie noviteiten bedacht,  en op op 14 maart kom je tijdens de excursie alles te weten over bomen in de winter.

Voor meer informatie over tijden en prijzen kun je terecht bij de website van Vanplan

4. Wandelen in het laagveenmoeras Alde Feanen
De zondagmiddag, een dag van de week die zich leent voor legio mogelijkheden. Kun je de series op Netflix inmiddels op je duimpje, dan is het wellicht een goede zaak om de natuur in te trekken. Op 15 maart wandel je langs Wikelslân, een uniek laagveenmoeras. De kans om otters, reeën, vossen en vele waterdiertjes te spotten is aanzienlijk. Wist je dat wandelen bovendien enorm gezond is voor je brein? Die geadviseerde tienduizend stappen per dag haal jij deze zondag met gemak en plezier.

Let wel op dat reserveren noodzakelijk is en dat kan een dag van tevoren te bellen naar 0511-53 96 18

Voor meer informatie over tijden en prijzen kun je terecht bij de website van It Fryske Gea

5. The Oldtime Stringband in Sibrandahus
Een mix van bluegrass, folk en americana. The Oldtime Stringband heeft een eigen en herkenbaar geluid. Inmiddels hebben zij vier albums uitgebracht, welke stuk voor stuk zeer goed door de media werden onthaald. Een mix van traditionals, eigen nummers en covers vormen het repertoire waarin samenzang een belangrijke rol speelt. Op 15 maart ben je aanhoorder en deelgenoot van een swingend muziekspektakel. Handjes in de lucht!

Voor meer informatie over tijden en prijzen kun je terecht bij de website van Kloosterkapel

Wat te doen in Friesland in maart?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in maart. Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de maart-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in maart.

Delen:

Reacties