Wat te doen in Friesland op 6, 7 en 8 maart 2020?

0

Volgens de meteorologische kalender is het inmiddels lente, maar het weer is tot nu aan toe herfstig. Het stemt echter wel positief dat de lentezon in ons kielzog verkeert. Wat doen in Friesland dit weekend is dan ook niet een moeilijk te beantwoorden vraag. Het is namelijk een mooi moment om het komend weekend beroep te doen op de lachspieren én het voorjaar te ontdekken in de natuur. Het vrolijke gekwetter van de vogels op het Wad geven al een beetje weg dat het lentezonnetje zich binnen niet al te lange tijd écht aandient.

1. Ontboezemingen van Javier Guzman
Ontboezemingen van Javier Guzman, die je altijd al eens hebt willen weten. Of zijn het eerder de opmerkelijke dingen uit het grillige leven en de stormachtige carrière die Guzman achter de rug heeft, te noemen? Je komt het te weten op vrijdag 6 maart. Het kan zomaar dat Guzman’s voorstelling een feest der herkenning is: hij zal zeker dingen schetsen die je nog niet van hem wist. Hoe dan ook, je lachspieren worden zeker gekieteld deze avond: dingen waar je normaal gesproken misschien niet om lacht, doen je deze avond gegarandeerd lachen, gieren, brullen.

Voor meer informatie over de tijden en prijzen kun je terecht bij de website van de Harmonie.

2. CD Presentatie van Magnolia van Marcel Kapteijn en Boelo Klat
De kracht van eenvoud, daarin ligt een wereld besloten. Op 7 maart is dit een wereld waarin hinten van pop, jazz, klassiek, minimal music en wereldmuziek de stuwende kracht vormen voor een akoestisch optreden van voornamelijk jazz en rauwe blues. Eenvoudig, doch meeslepend, Het duo Kapteijn en Klat brengen een uniek concert ten gehore, onder de noemer ‘Friese Lente 2020.’

Voor meer informatie over de tijden en prijzen kun je terecht bij de website van Boelo en Klat

3. De ISU World Cup Finale
Op 7 en 8 maart te Thialf Heerenveen, moedig je de schaatsers aan tijdens de ISU World Cup Finale. Waar schaatsers zullen strijden om de felbegeerde eerste plek. Spaar je krachten in het voorprogramma zodat je tijdens de finale op volle stemhoogte jouw aanmoedigingen kunt laten gelden. Wie weet is dat net het zetje in de rug van jouw favoriete schaatser om tot ongekende snelheid te komen en de eindstreep glorieus als eerste te overschrijden.

Voor meer informatie over de tijden en prijzen kun je terecht bij de website van Thialf

4. Ontdek het voorjaar op het Wad
Vrolijk vogelgezang van de lijster of de merel: als een strijkkwartet voor het gehoor. In Hallum, aan de rand van de Waddenzee vind je het natuurgebied Noord-Fryslân Bûtendyks. Hier ben je toeschouwer van de prachtige natuur en aanhoorder van het vogelorkest op de eerste rang. Echter, hier blijft het niet alleen bij, want op 8 maart ervaar je de schoonheid van de natuur door er met stevige tred doorheen te trekken. Bind de wandelschoenen onder en leg voor de zekerheid een dubbele knoop. Verken de prachtige afwisselende natuur met zilte graslanden, slikvelden en kwelders. Een waar paradijs voor vogel- en natuurliefhebbers!

Let wel op dat reserveren noodzakelijk is en dat kan door een dag van tevoren te bellen naar 0511 – 53 96 18.
Voor meer informatie over de tijden en prijzen kun je terecht bij de website van It Fryske Gea.

5. Flower Power Markt
Voel jij ook een sterke hang je meer bezig te houden met thema’s als natuurlijke gezondheid, groen & zelfvoorzienend aan de slag gaan, eerlijk consumeren, consuminderen en het aanhangen van een kleurrijke levensstijl? Dan kan je zondag 8 maart te kust en te keur bij de Flower Power Markt in de Neushoorn, Leeuwarden. Loop een stukje van de bekende geluksroute, brei mee aan een enorme roze verbingsdeken met uitsluitend roze materiaal, met als mooie achterliggende boodschap: een inclusieve samenleving. Of ervaar Yin-yoga met akoestische muziek. Kom meer te weten over je eigen hooggevoelige bedrading wanneer je hoogsensitief bent en/of ontdek je eigen creatiekracht.

Voor meer informatie over de tijden en prijzen kun je terecht bij de website van de Flower Power Markt.

Wat te doen in Friesland in maart?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in maart. Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de maart-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in maart.

Delen:

Reacties