Wat te doen in Friesland op 6, 7 en 8 oktober?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 6, 7 en 8 oktober? Je leest het onderstaand!

1.Geniet van orgelmuziek in Huizum
Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum is men vorig jaar gestart met een proefserie orgelbespelingen op de eerste vrijdag van de maand, in de namiddag van 17.00 tot 18.00 uur. Dit bleek een groot succes en dus kun je aankomende vrijdag weer aanschuiven! Op 6 oktober zal organist Johan Zijlstra de kerk vullen met prachtige klanken.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de kerk.

2.Bezoek de open dag van kringloopwinkel De Fûgelpits in Dokkum
Zaterdag 7 oktober is het weer tijd voor de Fûgelpitswinkel om al haar deuren te openen tijdens de open dag. Deze kringloopwinkel is in het leven geroepen om het gelijknamige vogelopvangcentrum financieel te ondersteunen. Er wordt dan ook met veel liefde en passie gewerkt. De werknemers delen dit gevoel graag met de klanten en daarom maken ze er zaterdag een feestelijk gebeuren van met veel leuke activiteiten, een hapje en een drankje en meer. 

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de kringloopwinkel.

3. Vul je eidoos bij Boer Bart in Rotstergaast
Op zaterdag 7 oktober organiseert Boer Bart een ‘vul zelf je eidoos-dag’. Gedurende de ochtend kun je in het weiland een kijkje nemen bij de legkippen, zelf je eierdoos vullen en/of deelnemen aan een rondleiding op de boerderij. Deze activiteit is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen en opa’s en/of oma’s met kleinkinderen.

Meer informatie is te vinden op de website van Boer Bart.

4. Bezoek de laatste openingsdag van De Kruidhof in Buitenpost
Aanstaande zaterdag sluit Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost traditioneel haar seizoen af met een Oogstdag. Op deze feestelijke laatste openingsdag deelt De Kruidhof haar oogst met het publiek. Daarnaast kun je de najaarsmarkt bezoeken. Hier vind je streekproducten, proeverijen van wijn, bier en huisgemaakte kruidenlikeuren, een fruitshow en fruitdeterminatie en rondleidingen langs fruit en kruiden. Voor kinderen worden er leuke proefjes georganiseerd en volwassenen kunnen deelnemen aan een workshop ‘herfstboeket schikken’.

Meer informatie is te vinden op de website van De Kruidhof.

5. Paddenstoelen zoeken in Rotstergaast
Ga aanstaande zondag mee met de gids van Staatsbosbeheer en bezoek het unieke paddenstoelenreservaart in Rotstergaaster Wallen. Dit is het topgebied van Nederland voor graslandpaddenstoelen, de zogenaamde wasplaten. Er zijn maar liefst 25 soorten wasplaten te vinden! Dit gebied is dan ook erg kwetsbaar en is daarom alleen toegankelijk onder begeleiding.

Gedurende de excursie vertelt de gids je van alles over het gebied en de paddenstoelen. Uiteraard is er ook ruimte voor het maken van een aantal mooie herfstfoto’s. 

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Wat te doen in Friesland in oktober?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in oktober? Breng dan vanaf 28 september een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties