Wat te doen in Friesland op 14, 15 en 16 juli?

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 14, 15 en 16 juli? Je leest het onderstaand!

1.Neem deel aan een bijzonder festival in Balk
Op 14 juli aanstaande organiseert stichting Haring & Hummus in Balk Het Slaapfestival. Tijdens dit sfeervolle festival kan het publiek genieten van een grote variatie aan muziek, theater, kunst en een internationale foodcorner. Het festival is ontstaan vanuit een samenwerking tussen bewoners van het AZC en andere inwoners van Balk en omstreken.
Alle voorstellingen staan in het teken van de thema’s slapen, dromen en de sterren. Zo zijn er optredens van een vrouwenkoor dat o.a. slaapliedjes uit verschillende culturen ten gehore brengt, worden er theatrale ‘verhalen voor het slapengaan’ verteld en zijn er kunst- en foto exposities over slapen en dromen te bekijken.

Meer informatie over het festival en de kaartverkoop is te vinden op de website van Haring & Hummus.
Mooi! > Met de aanschaf van jouw kaartje voor Het Slaapfestival op 14/15 juli koop je gelijk een kaartje voor iemand die dit zelf niet kan betalen. 

2. Sneupen in Damwoude
Ben jij op zoek naar leuke spullen voor in huis, kleding of lp’s, of wil je gewoon even sneupen op je vrije zaterdag? Kom dan naar Damwoude! Hier vindt namelijk aanstaande zaterdag, voor de derde keer, een garageverkoop plaats. Dit jaar zullen op meer dan 180 adressen spullen aangeboden worden.

Mer informatie over de garageverkoop is te vinden op de Facebookpagina van de organisatie.

3. Op zoek naar de mooiste nachtvlinders in het Lauwersmeer
Aanstaande zaterdagavond kun je samen met een aantal kenners op zoek gaan naar nachtvlinders. De kenners lokken de mooiste nachtvlinders met licht, zodat je ze van dichtbij kan bekijken. Wil je meer weten over de vlinders? Vraag de gidsen dan het hemd van het lijf. Ze weten namelijk heel veel te vertellen over de diertjes.

Meer informatie over de wandeling is te vinden op de website van Nationaal Park Lauwersmeer.

4. Tuinen bewonderen in Harkema
Aanstaande zaterdag organiseert De Spitkeet in samenwerking met vereniging Tuindorp Harkema de jaarlijkse tuinentocht. Tuiniers in Harkema stellen deze dag hun tuinen voor je open. De fietstocht, die ook met de auto kan worden gereden, leidt je langs een aantal prachtige tuinen. Aan inspiratie geen gebrek!

Meer informatie is te vinden op de website van De Spitkeet. 

5. Genieten van muziek tijdens festival ‘Frysk op Riis’
Het Fries- en streekfriestalig festival ‘Frysk op Riis’ vindt aanstaande zondag weer plaats in de Teatertún in Rijs. Verdeeld over een hoofdpodium en een kleiner, intiemer podium, zullen zeven muzikale acts hun opwachting maken. Net zoals vorig jaar staat het festival ook dit keer volledig in het teken van de Friese muziek.

Meer informatie over het festival is te vinden op de Facebookpagina van Frysk op Riis. 

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat er in juli te doen Friesland is in Friesland? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties