Wat te doen in Friesland op 21, 22 en 23 juli?

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 21, 22 en 23 juli? Je leest het onderstaand.

1. Beleef Welcome to The Village in Leeuwarden
Het is weer tijd voor Welcome to The Village. Vanaf vrijdag 21 juli kun je weer genieten van muziek van internationale talenten en heerlijk eten! Het festival wordt georganiseerd door een grote groep jonge freelancers, een heleboel vrienden en meer dan vijfhonderd vrijwilligers.

Meer informatie is te vinden op de website van Welcome to The Village.

2.Paarden kijken op de Sumarreheide
Paardenliefhebber? Dan kun je op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli 2017 je hart ophalen tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Garyp/Sumar. Het gratis toegankelijke paardensportevenement trekt, met een divers programma, jaarlijks veel bezoekers! Ook dit jaar biedt de Hynstedagen weer een afwisselend en prachtig programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en geweldige shows.

Meer informatie is te vinden op de website van Hynstedagen Tytsjerksteradiel.

3. Vul zelf je eidoos bij Boer Bart in Rotstergaast
Zaterdag 22 juli organiseert Boer Bart voor de tweede keer een ‘vul zelf je eidoos-dag’. Neem een kijkje in het weiland bij de legkippen en vul zelf je eidoos met heerlijke eieren, en/of laat je rondleiden op de boerderij. 

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Boer Bart.

4. Genieten in Hemelum
De Flinkefarm organiseert op 22 en 23 juli in Hemelum een geweldig tweedaags evenement, genaamd‘Flinke Favorieten’. Het woord ‘flink’ is  een verwijzing naar het Flinkeboskje (dat is zowel de bedrijfsnaam van de organisatie als het adres), maar ook zeker naar de grootsheid van het gebeuren. Ruim 60 deelnemende standhouders, vele foodtrucks, workshops en muzikaal talent zijn te bewonderen, te beluisteren en te beproeven.

Een greep uit het programma! > Tijdens deze editie komt de mobiele zeefdrukkerij langs. Bezoekers kunnen een eigen wit hemd, t-shirt of zakdoek meebrengen en zelf gratis bedrukken! Chris Egbers (winnaar singer-songwriter van Friesland Pop) komt optreden op zaterdag, en zondag bundelen Timo de Jong, Ruud Fieten, en Niels Krijger, hun krachten om de Amerikaanse folk revival ten gehore te brengen!

Meer informatie is te vinden op de website van It Flinkeboskje.

5. Kijken tijdens de wedstrijd Klompkesilen in Earnewâld
Op zondagmiddag 23 juli wordt in Earnewâld in het kader van “Eltse Snein wat by ´t ein” de wedstrijd klompkesilen voor de basisschooljeugd georganiseerd. Er zullen zo´n 30 kinderen deelnemen en er zijn mooie prijzen te winnen. Diegene met het mooiste zeilklompje krijgt bovendien ook nog eens de wisselbeker uitgereikt.

De wedstrijd begint om 14.00 uur. Het wedstrijdwater is in de ringvaart voor de supermarkt, naast het
Toeristenbureau aan de P.Miedemawei in Earnewald.

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat er in juli te doen Friesland is in Friesland? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties