Wat te doen in Friesland op 7, 8 en 9 juli?

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 7, 8 en 9 juli? Je leest het onderstaand!

1. Paarden spotten in Joure
Aanstaande vrijdag is het weer tijd voor De Swipedei. Op deze dag strijden extreem goede dravers tezamen met hun jockeys om de felbegeerde Gouden Swipe. Vorig jaar ging de winst naar Hiltsje Tsjalsma. Wie gaat er dit jaar met de prijs vandoor? Breng vrijdag een bezoek aan de Swipedei in Joure en kom erachter!

Meer informatie is te vinden op de website van Drafbaan Joure.

2. Beluister fanfare ‘De Lofstem’ in Earnewâld
Zaterdagavond 8 juli kun je vanaf 19.30 uur genieten van een openluchtconcert van het fanfare orkest ‘de Lofstem’. De groep treedt vaak op tijdens dorpsfeesten, jubilea, festivals en kerkdiensten. Aanstaande zaterdag zullen ze het publiek in de haven van Earnewâld verrassen met populaire en vlotte muziek.

Meer informatie vind je op de website van ‘De Lofstem’.

3. Laat je verrassen tijdens het Moai Fuort Simmerfestival in Burgum
Afgelopen woensdag ging het Moai Fuort Simmerfestival in Burgum van start. Dit meerdaagse, internationale dans- en muziekfestival vindt eens in de twee jaren plaats. Tijdens deze editie wordt Burgum overspoeld door bijna 150 internationale dansers en muzikanten uit Brazilië, Oekraïne, Thailand en Costa Rica. Tot en met aanstaande zondag kun je een bezoekje brengen aan dit unieke festival.

Meer informatie over het festival vind je op de website van ‘Moai Fuort Simmerfestival’.

4. Genieten van muziek aan het water tijdens Heechsimmerfestival
Het belooft mooi weer te worden zaterdag. Goed nieuws, zeker voor de mensen die een bezoek gaan brengen aan Heechsimmerfestival. Dit leuke festival vindt plaats aan de rand van het Heegermeer. Met goede muziek (van o.a. de Friese singer-songwriter Douwe Bob), een relaxte sfeer, lekker eten en leuke creatieve activiteiten, mag je dit festival niet missen!

Meer informatie is te vinden op de website van Heechsimmerfestival.

5. Kanovaren in Nationaal Park De Alde Feanen
Onder begeleiding van een gids van It Fryske Gea, kun je aanstaande zondag door één van de grootste laagveenmoerassen van Noordwest Europa varen. ‘Nationaal Park De Alde Feanen’, is een natuurgebied dat in de driehoek tussen Drachten, Heerenveen en Leeuwarden ligt. In een prachtige Canadese driepersoons kano
kun je dit gebied gaan verkennen. Advies is om zelf een extra set warme kleding en voldoende eten en drinken mee te nemen in een waterdichte tas.

Meer informatie over de kano-excursie vind je op de website van It Fryske Gea.
Let op: wil je deelnemen aan de excursie? Meld je dan aan voor vrijdag 15.00 uur.

 

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat er in juli te doen Friesland is in Friesland? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties