Wat te doen in Friesland op 15, 16 en 17 september?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 15, 16 en 17 september? Je leest het onderstaand.

1.Sneupen op de handwerkmarkt in Buitenpost
Het is weer tijd voor de jaarlijkse handwerkmarkt in Buitenpost! Op vrijdag 15 september kun je van 11.00 uur t/m 18.00 uur struinen over de markt met 45 kramen. Bewonder de werken van verschillende creatievelingen, neem deel aan een workshop of koop een leuk pakket en ga thuis zelf aan de slag!

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van handwerkmarkt Buitenpost. 

2. Geniet van prachtige klanken in Surhuisterveen
Op zaterdag 16 september zullen 18 koren hun opwacht maken in Surhuisterveen. Op die dag wordt namelijk de vierde editie van het Korenfestival georganiseerd. Tussen de bedrijven door word je vermaakt door de toneelspelers van De Trochsetters. De optredens vinden allen plaatsen in de buurt van horecabedrijven, dus een hapje en een drankje zijn binnen handbereik.

Meer informatie is te vinden op de website van het Korenfestival.

3. Bezoek de ‘Dag van de Natuur’ in Damwâld
Openluchtmuseum ‘De Sûkerei’ organiseert aanstaande zaterdag de ‘Dag van de Natuur’. Er komen boogschutters langs, de vogelopvang De Fûgelpits en de dierenambulance zijn aanwezig, een eendenkorf vlechter toont zijn ambacht en een bokkekar maakt ritjes over het terrein. Naast voorgenoemde activiteiten, valt er nog veel meer te beleven de 16e.

Meer informatie over de ‘Dag van de Natuur’ is te vinden op de website van De Sûkerei.

4. In de draaimolen op de Burgumer Merke
In het centrum van Burgum wordt aanstaande zaterdag de bekende Burgumer Merke georganiseerd. Je kunt langs tientallen kramen slenteren, naar muziek luisteren en genieten van een diverse aanbod aan entertainment. Bovendien vindt de Burgumer Merke plaats op de laatste dag van de kermis. Een rondje in de draaimolen is dus ook zeker mogelijk!

Meer informatie is te vinden op de website van Burgum.

5. Kanovaren in Nationaal Park De Alde Feanen
Altijd al willen kanovaren in één van de grootste laagveenmoerassen van Noordwest Europa? Goed nieuws! Aanstaande zondag kun je samen met een gids van It Fryske Gea dit gebied, genaamd ‘Nationaal Park De Alde Feanen’, verkennen. In een prachtige Canadese kano voor die personen maak je kennis met diverse moerasvogels.

Advies is om zelf een extra set warme kleding en voldoende eten en drinken mee te nemen in een waterdichte tas.

Meer informatie over de kano-excursie vind je op de website van It Fryske Gea.
Let op: wil je deelnemen aan de excursie? Meld je dan aan voor vrijdag 15.00 uur.

Wat te doen in Friesland in september?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in september? Houd dan ons blad in de gaten. In de september editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties