Wat te doen in Friesland op 8, 9 en 10 september?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 8, 9 en 10 september? Je leest het onderstaand.

1.Ga los tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum
Vanavond barst het feest weer los in Dokkum. Het is namelijk weer tijd voor de Admiraliteitsdagen.
Dit vierdaagse maritieme en muzikale festival is gratis toegankelijk en het trekt jaarlijks tienduizenden mensen naar Dokkum. De concerten bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht zijn populair. Niet heel gek, want grote artiesten zoals Sanne Hans (Miss Montreal) en Xander de Buisonjé betreden het podium op De Zijl. Nieuw dit jaar is het podium op de Markt. Hier treden aanstormende talenten als The Homesick op.

Overdag valt er ook genoeg te beleven in de Elfstedenstad. Er is een diverse programma opgesteld voor jong en oud. Met een kunstmarkt, een reuzenrad, demonstraties van de brandweer en oude ambachten, is er voor ieder wat wils.

Meer informatie is te vinden op de website van de Admiraliteitsdagen.

2.Bezoek een monument in Friesland
In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Ook in Friesland staan de deuren van veel monumentale panden. Zo kun je een bezoek brengen aan Dekema State. Hier word een lezing gegeven door Dhr. Peter Bijster, over het kasboek van Gerardus Jacobus van Wageningen, bijgehouden tussen 1853 en 1868. Daarnaast kun je de kleine expositie over 200 jaar geschiedenis van de fiets bezoeken en kunnen de (klein)kinderen deelnemen aan een speurtocht op het terrein.

Meer informatie is te vinden op de website van Dekema State.
Een overzicht van alle deelnemende partijen in Friesland is te vinden op de website van Open Monumentendag.

3. Op naar de frUITmarkt in Sneek
Aanstaande zaterdag wordt voor de 4de keer de zogeheten frUITmarkt georganiseerd in Sneek. De frUITmarkt vormt de aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Súdwest-Fryslân. Langs de Westersingel, Julianastraat en de Kerkgracht in Sneek vindt een groot aantal optredens plaats op het gebied van muziek, dans, theater en musical. Daarnaast is er een culturele markt met kraampjes van allerlei ambachten, galeries en musea en zijn er op terrassen langs het water hapjes en drankjes te verkrijgen.

Meer informatie is te vinden op de website van Theater Sneek.

4. Op stap met Folkert Wesseling
Op 9 september organiseert het NOV museum samen met cabaretier Folkert Wesseling de voorstelling ‘Op Stap’. Tezamen met Folkert rijd je in het een bus het Tjeukermeer rond. Onderweg kun je genieten van een twee uur durende voorstelling van Folkert. Samen met troubadour Adri de Boer geeft hij een show weg vol cabaret, interactie en muziek.

Meer informatie is te vinden op de website van Folkert Wesseling.

5. Fietsen en wandelen met een gids van It Fryske Gea
It Fryske Gea organiseert op 10 september een 3 uren durende ontdekkingstocht door de Friese natuur! De fietstocht van 35 kilometer begint in Donkerbroek en eindigt in de Tjongerwallen. Onderweg stap je af voor een korte wandeling door natuurgebied de Kapellepolle.

Tijdens de fietstocht kom je onder andere langs een oude tramspoorlijn, de voormalige plaats van de Bonifaciuskapel en rivier de Tjonger.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Meefietsen? Meld je dan voor morgen (8 september) 15.00 uur aan!

Wat te doen in Friesland in september?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in september? Houd dan ons blad in de gaten. In de september editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties