Wat te doen in Friesland op 21, 22 en 23 september 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 21, 22 en 23 september 2018?

1.Op ‘e strún in hûs en tún
Op é Strún yn Hús en Tún is de culturele zwerftocht van Boornbergum en Kortehemmen in aansluiting op de culturele hoofdstad 2018. Op 21 en 22 september openen verschillende particulieren, bedrijven en de kerk hun deuren, zodat je deze locaties kunt bezoeken.

Meer informatie vind je op de website van Boarnburgum.

2. Maak kennis met het werk van Rens Hoekstra
Voor veel kunstliefhebbers is Rens Hoekstra inmiddels geen onbekende meer. Met enige regelmaat zijn haar schilderijen te bewonderen in galeries bij exposities en kunstroutes. De laatste twee weekenden van september kun je nader kennismaken met Rens Hoekstra, haar nieuwste werk en het aanbod van schilderlessen en -workshops tijdens haar Open Dagen in het atelier aan de Feansterdyk 27 te Akkrum.

Meer informatie vind je op de website van Rens Hoekstra.

3. Kom naar de zeepkistenrace in Augustinusga
Op 22 september is het tijd voor de tweede editie van de zeepkistenrace in Augustinusga. De eerste zeepkistenrace in Augustinusga werd in juni 2016 gehouden en werd een groot succes. Dit keer verwijst het evenement naar de tijd van Willem Bartel van der Kooi. De winnaar met de snelste tijd gaat dan ook naar huis met de Willem Bartel van der Kooi Wisseltroffee. 

Meer informatie vind je op de Facebookpagina.

4. Ga mee spinnen zoeken in het Drents-Friese Wold
Oké, deze diertjes zijn dan misschien niet heel schattig, maar nuttig en interessant zijn ze wel! Wil je meer leren over spinnen? Ga dan aanstaande zaterdag (met het hele gezin) mee spinnen zoeken in het Drents-Friese Wold. Tijdens de wandeling met een gids van Staatsbosbeheer kun je de spinnen van veraf, maar ook van heel dichtbij bekijken. En dan blijken die spannende beestjes, met veel te veel pootjes, eigenlijk heel leuk en bijzonder te zijn!

Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

5. Natuurtekenen in Nationaal Park De Alde Feanen
Door de natuur wandelen is prachtig, maar de natuur vastleggen op papier ook! Natuurillustrator Auke Terluin verzorgt aanstaande zondag een workshop ‘Natuurtekenen’ en demonstreert en adviseert hoe je een natuurtekening kunt maken! De workshop is geschikt voor alle leeftijden, dus je kunt samen met de (klein)kinderen op pad!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

Wat te doen in Friesland in september?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in september? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de september-editie van Friesland Post hebben wij namelijk het meeste complete overzicht met uitjes opgenomen!

Delen:

Reacties