Wat te doen in Friesland op 26, 27 en 28 januari 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 26, 27 en 28 januari 2018? Je leest het onderstaand!

1. Bezoek op vrijdag het pittoreske Ee tijdens het openingsweekend van LF2018
Het heeft even geduurd, maar het is dan nu toch eindelijk zover: LF2018! Aankomend weekend staat geheel in het teken van de opening van het langdurige evenement. In de gehele provincie kun je deelnemen aan een aantal leuke activiteiten. Zo kun je in het pittoreske dorpje Ee genieten van een mooi verhaal van Jaap Broersma (93 jaar!). Hij vertelt over de ‘proppesjitter'(red. proppenschieter dat diende als speelgoed).

Meer informatie over verhalenverteller in Ee en de overige activiteiten vind je op de website van LF2018.

2. Quizmiddag voor ‘ouderen’ met patat in Birdaard
In Birdaard kun je als ‘oudere’ aanstaande zaterdag deelnemen aan een quizmiddag. Een goed gevulde middag vol activiteiten en weetjes uit grootmoederstijd. Weet je bijvoorbeeld wie of wat “polke” is? Het bekende duo Nel & Del laat deze middag het kind weer in je naar boven komen. Na een kop koffie/thee met een typisch Hollands gebakje start de superleuke quiz en de welbekende bingo. Aan het einde van de dag gaan alle deelnemers gezellig samen patat eten met een snack naar keuze.  

Meer informatie vind je op de website van MFC Birdaard.

3. Doe mee aan de workshop ‘schilderen met wol’
Aanstaande zaterdag wordt er in Teetún de Hollen een workshop ‘Schilderen met wol’ georganiseerd door de eigenaar van de theetuin. De workshop begint om 10.00 uur en om 16.30 uur ga je naar huis met een zelfgemaakt wolschilderij van 30 bij 40 centimeter!

Meer informatie is te vinden op de website van Teetún de Hollen.

4. Op zoek naar Schotse Hooglanders bij Heerenveen
Heb je Schotse Hooglanders en damherten nog nooit van dichtbij gezien? Neem dan aanstaande zondag deel aan de wandeling In Ketliker Skar, vlakbij Heerenveen. Samen met een gids van It Fryske Gea ga je op zoek naar de hooglanders, die het natuurgebied keurig onderhouden!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

5. Aadje Piraatje komt zondag naar Balk
Is je (klein)kind dol op de jeugdboekenreeks Aadje Piraatje? Dan mag hij/zij de voorstelling ‘Aadje Piraatje viert feest’ niet missen. Deze spannende voorstelling, naar het gelijknamige boek, barst van de muziek! Aadje Piraatje komt met zijn piratenschip in de sneeuw terecht, en ervaart dit als een paradijs! Dit in tegenstelling tot de andere piraten. Een leuke voorstelling voor kinderen!

Meer informatie is te vinden op de website van NUT.

Wat te doen in Friesland in januari?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in januari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de januari editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties