Wat te doen in Friesland op 26, 27 en 28 oktober?

0

Wat ga jij doen in Friesland in het weekend van 26, 27 en 28 oktober? Ga je wellicht winkelen, struinen door het bos of staat er misschien wel helemaal niets op jouw planning? Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat is er eigenlijk allemaal te doen in Friesland?

1. Beleef de Alde Feanen vanaf het water
Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, je komt het tegen in Nationaal Park De Alde Feanen. Ga aanstaande vrijdag mee op vaarexcursie en leer meer over de diverse facetten van dit gebied. Maak bijvoorbeeld kennis met de vele water- en roofvogels. Of leer meer over de rijke ontstaansgeschiedenis van dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa! 

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: aanmelden is noodzakelijk!

2. Kom speuren in Museum Dokkum
De activiteitenmaand ‘Oktober Kindermaand’ loopt bijna ten einde! Kom daarom aanstaande zaterdag nog snel naar Museum Dokkum om te profiteren van deze leuke maand. Kinderen kunnen namelijk gratis deelnemen aan diverse activiteiten (volwassenen betalen het standaard tarief). Zo kunnen de allerkleinsten oude stadsplattegronden van Dokkum inkleuren en de iets oudere kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht door het museum met een tablet.

Meer informatie is te vinden op de website van Museum Dokkum.

3. Naar de film in Burdaard
Op een dag met regenachtig weer kruipen veel Friezen het liefst op de bank. Filmpje aan, bakje chips in de aanslag… Een filmpje kijken in de bioscoop is echter ook heel leuk! Ben je nog op zoek naar een leuke gezinsfilm? Kom dan aanstaande zaterdag naar MFC Burdaard. Hier wordt om 19.00 uur de film ‘Paddington 2’ vertoond. Een hilarische film over Paddington die in de gevangenis is beland na een misverstand. Voor €4,00 p.p. kun jij deze fantastische film bekijken met het gezin!

Meer informatie is te vinden op de website van MFC Burdaard.

 4. Beleef de Nacht van de Nacht in Friesland
Van een vaartocht door de nacht in Makkum tot een sprookjesachtige wandeling in Rijs: tijdens de Nacht van de Nacht beleef je Friesland op een andere manier! Er worden door geheel Friesland (en de rest van Nederland) activiteiten georganiseerd om mensen bewust te van het overmatig en onnodig gebruik van licht, met alle gevolgen van dien.

Meer informatie en een activiteitenoverzicht vind je op de website van de Nacht van de Nacht.

5. Luister naar de muziek van Iris Kroes en Ovada in BuitenpostI
Iris Kroes, bekend als de winnares van The Voice of Holland 2012, treedt aanstaande zondag op samen met Ovada. Deze groep, genoemd naar een Italiaanse plaats vanwege de leuke klank, bestaat uit een vijftal aanstormende jonge talenten uit Buitenpost, Kollum en Visvliet. Ate, Sjouke, Maurice, Jan en Pier spelen covers van recente bekende Engelstalige popsongs. Samen met Iris Kroes zullen zij je aanstaande zondag een mooie muzikale namiddag bezorgen in de raadszaal van het gemeentehuis.

Meer informatie is te vinden op de website van Maskelyn Buitenpost.

Wat te doen in Friesland in oktober?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in oktober? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties