Waterijsjes maken? – 3 heerlijke recepten in een overzicht

0

Nu onze vriezer niet meer gevuld is met restjes erwtensoep en stamppot boerenkool, is er weer ruimte voor ijsvormpjes: ofwel we kunnen weer waterijsjes maken! Wil jij weten hoe je waterijsjes kunt maken en welke varianten het lekkerst zijn? Plof dan nu even neer op een stoel en bekijk dit zoete artikel over waterijsjes maken. 3 heerlijke recepten in één handig overzicht!

Gezonde waterijsjes maken doe je zo!

Waterijsjes zijn heerlijk, maar veel varianten bevatten ook veel suiker. Ben je op zoek naar recepten voor gezonde waterijsjes? Dan zouden wij onderstaande variant zeker aanbevelen! Uiteraard kun je variëren. Maak het ijsje ‘met meloen’ bijvoorbeeld ook eens met aardbeien of bramen.

Met munt waterijsjes maken

Waterijsjes maken met fruit is een uitstekend idee, maar heb je weleens een waterijsje gemaakt met thee? Onderstaand ijsje is een heerlijke frisse variant én, op het beetje suiker na, ook een verantwoorde keuze. Toch? 😉

Een Fries ijsje!

Bij het schrijven van dit artikel kwamen er heerlijke recepten bovendrijven in het geheugen van onze redacteuren. IJsjes met cola-smaak, een ijsvormpje gevuld met ranja én vergeet de yoghurt-ijsjes niet! Toch mag ook het Cola-Berenburg-ijsje niet in deze lijst missen. Benieuwd hoe je dit Friese waterijsje maakt? Het is heel eenvoudig, kijk maar:


* deze ijsjes zijn uiteraard niet bestemd voor kinderen/jongeren onder de 18 jaar!

Een blik op onze Friese recepten

Waterijsjes maken: een leuke activiteit om uit te voeren (met (klein)kinderen) én met bovendien een heerlijk
eindresultaat. Wil je vaker koken en ook nog eens kennis laten maken met typische Friese gerechten? Houd dan zeker onze rubriek ‘culinair’ in de gaten. Hier zullen wij vanaf nu met regelmaat een aantal heerlijke Friese recepten delen.

Wil je gerechten van een echte kok namaken? Lees dan iedere maand het recept in de Friesland Post. In iedere editie laten wij een Friese chefkok aan het woord, die een heerlijk recept maakt met een Fries streekproduct.

Delen:

Reacties