Wat te doen in Friesland op 2, 3 en 4 februari 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 2, 3 en 4 februari 2018? Je leest het onderstaand!

1. De Winterfiets Elfstedentocht in Friesland
De Friese Elfstedentocht is al een tijdje uit het zicht geraakt, dus is het hoog tijd voor de fietsers om het stof van de stalen ros te blazen en de Tocht der Tochten te volbrengen. Vanaf acht uur ’s ochtends beginnen de fanatiekelingen en rond zes uur ’s avonds wordt de afsluiting verwacht. Sta jij zondag ook langs de weg om ze aan te moedigen?

Meer informatie vind je op de website van Friesland.nl.

2. Waterlicht in Leeuwarden
Waterlicht bestaat uit golvende lijnen van licht, gemaakt met de nieuwste LED technologie, software en lenzen. Het visualiseert de kracht en impact van water: een virtuele overstroming. Het laat zien hoe hoog het water kan stijgen zonder menselijke interventie. Waterlicht is een ervaring die dit in de herinnering terugbrengt. Dit laat je ervaren hoe het is om in een stad ‘onder water’ te staan. Wil jij deze bijzondere ervaring meemaken? Kom dan 1, 2 of 3 februari naar het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

Meer informatie vind je op de website van Friesland.nl.

3. Open Huis bij Tresoar in Leeuwarden
Op zaterdag 3 februari staat Tresoar in het middelpunt van de belangstelling in het openingsweekend van Lân fan Taal, een belangrijk onderdeel van Leeuwarden/Fryslân 2018. Je kunt tijdens deze feestelijke middag genieten van tentoonstellingen, optredens, lezingen en performances. Tevens wordt de aftrap gegeven van een groot aantal activiteiten, waaronder de nieuwe tentoonstelling ‘visual poetry’ en de openstelling van het Historisch Reisbureau en de lancering van de Fryslân Roots Guide website.

Meer informatie vind je op de website van Friesland.nl.

4. Chocoholic in Rottevalle
Een grappige en interactieve voorstelling waarbij het publiek wordt meegetrokken door Juul.
Juul is een vrolijk meisje en op z’n zachtst gezegd: verslaafd aan chocola. Maar plotseling raakt alle chocola in de wereld op! Juul doet haar best en neemt het publiek mee op reis naar de redding van chocola.
Deze humoristische voorstelling is zaterdag 3 februari te zien in Theater Smoar in Rottevalle.

Meer informatie vind je op de website van Theater Smoar. 

5. Cabaretgezelschap ‘Griene Sjippe’ gaat op garagejacht! 
Theater Kollektief ‘Griene Sjippe’ is druk bezig met de voorbereidingen voor hun nieuwe productie ‘Motoroalje’. Verschillende werkplaatsen in Friesland dienen als toneel voor de cabaretvoorstelling. Zaterdag 3 februari zal hun eerste voorstelling te zien zijn bij Autogarage Strikwerda in Dronrijp. Griene Sjippe geeft zowel nieuwe als ervaren schrijvers, musici en spelers een kans om zich te laten zien, vooral door actuele onderwerpen aan te snijden op humoristische wijze.

Meer informatie vind je op de website van Griene Sjippe.

Wat te doen in Friesland in februari?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in februari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de februari editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties