Wat te doen in Friesland op 20, 21 en 22 april 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 20, 21 en 22 april 2018?

1. Kunst op 20×18 meter in Leeuwarden

Vanaf 5 april tot 29 oktober 2018 organiseert Galerie Westerkade aan de Westerkade in Leeuwarden de verkoopexpositie 2018 op 20 x 18. Tijdens deze expositie worden ruim 600 blokpanelen op het formaat 20x18cm van 398 kunstenaars tentoongesteld. De expositie vindt iedere vrijdag, zaterdag en zondag plaats in Galerie Westerkade aan de Westerkade in het centrum van Leeuwarden, dichtbij het station, het Fries Museum en de Harmonie, van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie vind je op de website van Galerie Westerkade.

2. Ach ja… (dy lul fan mij) in Workum

Hoge heren, grote namen, onovertroffen kunst…of…hoe ambitie en schijnbaar succes het contact met de basis in de weg kan staan. In “Ach ja…(dy lul fan mij)” nemen de Paupers hotemetoten, aan-de-weg-timmeraars en ego’s, gewone jannemannen en spreihaaksters op de hak op hun eigen, eigenwijze Paupermanier. Humoristisch, kritisch met een dwarse, verrassend originele kijk op de “mienskip”…en altijd met prachtige beelden en muziek op een al even mooie locatie. Dit theaterproject zie je op vrijdag en zaterdag.

Meer informatie vind je op de website van De Paupers.

3. Brokante boeken- en rommelmarkt in Lemmer

Zaterdag kun je de rommelmarkt bezoeken in Lemmer. Je vindt er tweedehands boeken, maar ook spullen, zoals tassen, meubels, kleding, tuinartikelen, speelgoed enzovoorts. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van het gebouw ‘Us Haven’.

Meer informatie vind je op de website van Friesland.nl.

4. Vuurtorenloop op Vlieland

De Vuutorenloop combineert een uitdagende hardloopwedstrijd met een unieke wandeling. Zo kan iedereen zaterdag en zondag meedoen, jong en oud, recreatief en prestatief. Ook staat er, voorafgaand aan de hardloopwedstrijd, een jeugdloop op het programma. De sportieve prestatie en het plezier staan voorop. Het gaat om gezelligheid, sfeer en eilandbeleving. Van een weekendje weg met het hele gezin tot een gezellig uitje met de hardloopclub: de Vuurtorenloop biedt het allemaal!

Meer informatie vind je op de website van de Vuurtorenloop.

5. Dy Trije in Wirdum

Jaren geleden verdronk de vader van drie broers in een zware storm op de Middelsee. De drie broers raakten hierdoor verwikkeld in een strijd om een schip, de liefde en een schat. Het zoeken naar de schat brengt ons op verschillende mooie plekjes in de dorpen Wytgaard, Wirdum en Swichum. Zouden we de schat van de drie broers met hulp van toneel, muziek, sport en poëzie kunnen vinden? Beleef het mee op zaterdag of zondag.

Meer informatie vind je op de website van Dy Trije.

Wat te doen in Friesland in april?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in april? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de april editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties