Wat te doen in Friesland op 20, 21 en 22 juli 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 20, 21 en 22 juli 2018?

1. Voetjes van de vloer tijdens Welcome to The Village in Leeuwarden
Op 19, 20, 21 en 22 juli mogen de voetjes weer van de vloer tijdens Welcome to The Village. Dit meerdaagse festival is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met fantastische artiesten! In het mooiste, kleine dorp van Nederland, zullen artiesten als Tune-Yards, Joan as Police Woman en Mykki Blanco, de boel op stelten zetten. Met goede muziek en heerlijk eten belooft het weer een mooi weekend te worden!

Meer informatie vind je op de website van Welcome to The Village.

2. Op naar de Hynstedagen in Sumarreheide!
Paardenliefhebber? Dan kun je van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 juli 2018 je hart weer ophalen tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Sumar en Garyp.  In 2017 hebben bijna 5.000 mensen de Hynstedagen bezocht. Ook dit jaar biedt de Hynstedagen weer een afwisselend en prachtig programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en geweldige shows. Nog mooier: gratis entree op alle dagen!

Meer informatie vind je op de website van de Hynstedagen.

3. Begin de dag met een duik in Surhuisterveen
Misschien ben je wel gek op uitslapen, maar het dauwzwemmen in Surhuisterveen is het vroege opstaan meer dan waard! Op zaterdag 21 juli a.s. gaan de deuren van zwembad Wettervlecke open om 6.00 uur in de ochtend. Trek zoveel baantjes als je wilt én geniet daarna van een heerijk, gratis ontbijt (aangeboden door de Feanster middenstand).

Meer informatie is te vinden op de website van Surhuisterveen.
Let op: vooraf opgeven is noodzakelijk. Dit kan bij de kassa van het zwembad.

4. Struinen over de schilder-, kunst- en boekenmarkt in Earnewâld
In Earnewâld worden volop zomeractiviteiten georganiseerd in het kader van ‘Eltse snein wat by d’ein’. Een van de activiteiten wordt georganiseerd door schildersclub ‘Mei Ferve’. Zij verzorgen op 22 juli a.s. een schilder-, kunst-, en boekenmarkt.

Meer informatie is te vinden op de website van Earnewâld.

5. Genieten van de stilte in het Lauwersmeergebied
Vaak rennen en vliegen we onze weken door, maar hoe fijn is het om zo nu en dan eens stil te staan? Te genieten van de stilte? Het kan op zaterdag 22 juli in het Lauwersmeergebied. Onder leiding van een gids ga je in stilte door het gebied wandelen. Hoor jij de vogelgeluiden en weet jij welke vogels de geluiden maken?

Meer informatie over de wandeling is te vinden op de website van Nationaal Park Lauwersmeer.

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juli-editie van Friesland Post hebben wij namelijk het meeste complete overzicht met uitjes opgenomen!

*Foto afkomstig van Wikipedia.

Delen:

Reacties