Wat te doen in Friesland op 27, 28 en 29 juli 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 27, 28 en 29 juli 2018?

1. De Friese Ballonfeesten in Joure
Van 25 juli t/m 29 juli 2018 kun je weer genieten van prachtige luchtballonnen in Joure! Daarnaast worden talloze activiteiten georganiseerd: van het springen op springkussens en een heuse kermis tot het bezichtigingen van miniatuur- en inloopballonnen! De zondag staat in het teken van nostalgie met o.a. oud-hollandse spellen.

Kijk voor het volledige programma op de website van Friese Ballonfeesten.

2. Bezoek de Paardendagen Driezum – Wâlterswâld
Bezoek op 26, 27 en/of 28 juli de Paardendagen in Driezum en Wâlterswâld. Traditiegetrouw start het evenement donderdag met de hindernisverkenning voor de deelnemers aan de Paardenmarathon. Op donderdagavond, na afloop van de officiële opening en de briefing, barst in de feesttent de Nacht van de Paardendagen los. Op vrijdag kun je genieten van 150 aanspanningen en honderden pony’s en paarden die aan de start van de marathon verschijnen. Op zaterdag vindt traditiegetrouw de Boerendag te Wâlterswâld plaats. Het programma van deze dag is zeer gevarieerd met vele attracties voor oud en jong!

Meer informatie over de Paardendagen is te vinden op de website.

3. De Pieter Weening Classic te Surhuisterveen
Op 27 juli gaat de 13de editie van de Pieter Weening Classic van start in Surhuisterveen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen meedoen aan deze tocht! Er zijn vijf afstanden die kunnen worden afgelegd: de 25, 40, 60,100 en 150 kilometer. Kom jij de deelnemers aanmoedigen?

Meer informatie over de Pieter Weening Classic is te vinden op deze website.

4. Winkeltjes bezoeken in het noorden van onze provincie
Op een heerlijke zomerse dag kun je op de fiets de Noord-Friese winkeltjesroute afleggen, en bij slecht weer pak je de auto! Snuffel rond in de leuke, soms kleine, winkeltjes en drink tussendoor een heerlijke bak koffie.

Leuk! : Bij de deelnemende winkels kun je een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart is een stempelkaart te vinden. Is de kaart vol? Lever deze dan in bij een van de deelnemende winkels en ontvang een kleine attentie!

Meer informatie is te vinden op de website van de Noord-Friese winkeltjesroute.

5. Ontspannen tijdens een yoga-workshop in het Drents-Friese Wold
Je zaterdagochtend beginnen met een heerlijke yogales in het bos? Dat kan in onze provincie en wel in het Drents-Friese Wold. Op zaterdag 28 juli wordt hier een fantastische yogales georganiseerd. Na een korte wandeling kom je op de plek aan en is het tijd voor staande, zittende en liggende oefeningen. Ervaring is niet nodig, dus bijna iedereen kan meedoen (deze activiteit is wegens de locatie niet geschikt voor mindervaliden)!

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Wat te doen in Friesland in augustus?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de augustus-editie van Friesland Post hebben wij namelijk het meeste complete overzicht met uitjes opgenomen!

Delen:

Reacties