Wat te doen in Friesland op 20, 21 en 22 september?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 20, 21 en 22 september 2019? Werp dan zeker een blik op de geselecteerde uitjes van Friesland Post. Wij hebben weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd. Zo hoef je je niet te vervelen!

1. Gondelvaart op Wielen Drogeham
De Gondelvaart in Drogeham is elk jaar weer een populair evenement. Dit jaar vind het plaats op vrijdag 20, en zaterdag 21 september. Grote praalwagens, versierd met duizenden dahlia’s, komen in optocht voorbij. Je kijkt je ogen uit! Dit jaar wordt het extra speciaal, de Gondelvaart op Wielen bestaat namelijk 50 jaar! De organisatie en het dorp hebben dan ook erg hun best gedaan om er een feestje van te maken. Er lopen ook een aantal showbands mee met de optocht. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis, volwassenen betalen €5,00. Op beide avonden begint het evenement om 20:30.

Meer informatie vind je op de website van de Gondelvaart op Wielen.

2. Korenfestival Surhuisterveen
Het Korenfestival te Surhuisterveen vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 september. De genres van de koren die meedoen lopen erg uiteen. Pop, sixties, zeemansliederen en de klassiekers; er is voor ieder wat wils! Er kan ook volop meegezongen worden. Geniet van deze muzikale middag. Het festival begint om 13.00 uur en zal afgelopen zijn rond 17.00 uur.Toegang is gratis!

Meer informatie vind je op de website van het Korenfestival Surhuisterveen.

3. Stiltewandeling Drents-Friese Wold
Bij deze wandeling draait het allemaal om het ervaren van rust. Ben je na een drukke werkweek wel toe aan deze rust, en ga je graag de natuur in? Dan is deze wandeling wellicht een goede optie. Je gaat op pad met een gids van Staatsbosbeheer door open velden en bossen, en laat op enkele plekken de stilte op je inwerken. Dit is een wandeling voor wie net wat meer diepgang wil beleven. De tocht begint om 13:30 en eindigt om 15:30. Je mag meewandelen vanaf 16 jaar. Om mee te doen betaal je €6,00.

Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer. 

4. Gravinnefair Heeg
Op zondag 22 september wordt er in Heeg een gezellige fair georganiseerd. De Gravinnefair vindt plaats op een prachtige, landelijke locatie. Bij deze locatie horen bijpassende kraampjes: biologische en ambachtelijke producten, brocante, mooie accessoires, originele cadeau artikelen en nog veel meer. De kinderen kunnen zich ook vermaken. Er zijn bijvoorbeeld springkussens en je kunt handboogschieten. Natuurlijk is er genoeg te eten en drinken. Kom bijvoorbeeld naar de Engelse theetuin, waar je kunt genieten van thee, taart en cupcakes! De entree is €2,50. Kinderen tot en met 13 jaar krijgen gratis toegang en ook een gratis consumptie. 

Meer informatie vind je op de website van Waterland van Friesland.

5. Natuurfotografie Workshop Noardburgum
Interesse in fotograferen? Of gewoon eens een paar mooie foto’s willen maken voor Instagram of Facebook? Op de vroege ochtend van zondag 22 september kun je met natuurfotograaf Marcel van Kammen op pad om de mooiste natuurfoto’s te maken. De workshop vindt plaats van 8.00 uur tot 11.00 uur. Opgeven is noodzakelijk. Wees er snel bij want vol = vol. Deelname is gratis.

Meer informatie vind je op de website van het Weide Sompe en Wâldwykein.

Wat te doen in Friesland in september?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in september? Breng dan deze week een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de september-editie van Friesland Post is namelijk onze jaarlijkse uitgebreide uit-agenda weer opgenomen. Een special met tientallen fantastische uitjes.

Delen:

Reacties