Wat te doen in Friesland op 28, 29 en 30 juli?

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 28, 29 en 30 juli? Je leest het onderstaand.

1.Bezoek de Paardendagen in Driezum – Walterswâld op 27/28/29 juli
Op 27, 28 en 29 juli worden traditiegetrouw de Paardendagen georganiseerd in Driezum en Walterswâld. Het evenement trekt elk jaar duizenden bezoekers. Vanavond vindt de hindernisverkenning plaats voor de deelnemers aan het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon, welke morgen (vrijdag 28 juli) zal plaatsvinden.

Zaterdag 29 juli staat in het teken van de Boerendag. Een gezellige familiedag waarop diverse vee- en dierenkeuringen en demonstraties plaatsvinden. De Boerendag is bovendien het decor voor spectaculaire shows
van o.a. stuntcowboy Josh Clemens.

Meer informatie is te vinden op de website van de Paardendagen Driezum – Walterswâld.

2. Bezoek de Skûtsjewike in Grou vanaf 28 juli
Vanaf 28 juli staat Grou een dikke week lang bol van de activiteiten. De jaarlijkse Skûtsjewike vindt dan namelijk plaats! Er worden activiteiten georganiseerd waaraan je zelf kunt deelnemen, maar er worden ook genoeg activiteiten georganiseerd waar je gewoon naar kunt kijken. De week eindigt met de start van het Skûtsjesilen op zaterdag 5 augustus en de traditionele Simmerdei op zondag 6 augustus.

Meer informatie is te vinden op de website van de Skûtsjewike.

3. Winkelen in Noord-Friesland op zaterdag 29 juli
Aanstaande zaterdag is het weer tijd voor de Noord-Friese Winkeltjesroute. Deze route staat garant voor 35 kilometer aan winkelplezier in Noord-Friesland. De route is goed te doen op de fiets, maar kan ook prima afgelegd worden met de auto. De route strekt zich uit langs de Noord-Friese kust en loopt van Reitsum in Ferwerderadiel tot Hiaure in Dongeradeel.

Meer informatie is te vinden op de website van de Noord-Friese Winkeltjesroute.

4. Wandelen over de Delleboersterheide op zondag 30 juli
De das was uitgestorven in Fryslân, maar in de jaren ’60 kreeg de das weer een plekje in het Friese landschap. Ga aanstaande zondag mee op pad met natuurgids Susan Tapper en onderzoek de sporen
van de voedseltochten van de das. Leer daarnaast alles over het leven van deze schuwe dieren en ervaar hun leefgebied. Een interessante wandelexcursie!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: wil je deelnemen aan de excursie? Meld je dan voor vrijdag 15.00 uur.

5. Neem op zondag 30 juli deel aan een rondleiding door de Tropische Kas te Beetsterzwaag
Bezoek aanstaande zondag de Tropische Kas te Beetsterzwaag. Hier kun je deelnemen aan een rondleiding, waarbij je uitleg krijgt over de planten en de cultuurhistorie van het kassencomplex. Onderweg kun je een aantal bijen tegenkomen, het bijenvolk heeft namelijk weer zijn intrek genomen in de Orangerie van de Tropische Kas. Dit idyllische plekje, aan de Hoofdstraat te Beetsterzwaag, is zeker het bezoeken waard!

Meer informatie is te vinden op de website van de Tropische Kas te Beetsterzwaag.

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat er in juli te doen Friesland is in Friesland? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties