Wat te doen in Friesland op 28, 29 en 30 september?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Deze week staat alweer het laatste weekend van september voor de deur! Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 28, 29 en 30 september 2018? Lees dan snel verder!

1.Met de voetjes van de vloer in Burgum
Na een lange (werk)week even stoom afblazen? Ga dan aanstaande vrijdagavond met de voetjes van de vloer in Burgum. In dit laatste weekend van september zullen 4 Burgumer DJ’s er een fantastisch FEEST van maken, dat je niet wil missen.

Meer informatie is te vinden op de website van MGTickets.

2. Beleef een dag uit ons verleden in Nieuwehorne
Ben jij benieuwd naar hoe onze voorouders 100 jaar geleden leefden op het platteland? Wil jij graag weten hoe men destijds zaaide en oogtste? Of wil je misschien met eigen ogen zien hoe een dorpsstraat er uitzag? Kom dan aanstaande zaterdag 29 september naar het Flaeijefeest in Nieuwehorne! Om 10.00 uur kun je genieten van een Boerenoptocht, waarna het feest vanaf 11.30 uur verdergaat met het Openluchtmuseum op het Landgoed De Horne! Een dag uit het verleden om nooit te vergeten!

Meer informatie is te vinden op de website van het Flaijelfeest.

3. Winkelen op het Friese platteland
Winkelen in de stad, een winkelcentrum bezoeken of online winkelen: we doen het allemaal weleens! Maar nog leuker is winkelen op het Friese platteland! Aanstaande zaterdag openen weer talloze winkeltjes en ateliers in Noord-Friesland hun deuren voor bezoekers. Dus stap op de fiets (of ga met de auto bij slecht weer ;)) en snuffel rond in de leuke, kleine winkeltjes. Vergeet niet een pauze in te lassen voor een heerlijke kop koffie!

Tip! Wist je dat je  bij de deelnemende winkels een routekaart kunt krijgen op zakformaat? Op de achterkant van deze kaart vind je een stempelkaart. Wanneer deze kaart gevuld is, kun je deze afgeven bij een van de deelnemende winkels. Je ontvangt dan een klein cadeautje!

Meer informatie is te vinden op de website van de Noord-Friese winkeltjesroute.

4. Fruit snoepen in Harkema
Op het terrein van museum De Spitkeet zijn op 29 september ruim 30 fruitbomen van oude rassen te vinden, waaronder sinds kort ook enkele oude Friese rassen. De Vrienden van het Oude Fruit willen meer bekendheid aan die oude rassen geven en daarom wordt ieder jaar in september de
Fruitdag georganiseerd. Doe mee aan de wedstrijd appelschillen of leer meer over de
bomen. Of snoep stiekem van het fruit ;)!

Meer informatie is te vinden op de website van De Spitkeet.

5. Wandel mee tijdens de Flora & Fauna wandeling
Hanneke Jonker heeft, net als haar vader, een voorliefde voor de natuur. De Alde Feanen zijn daar onderdeel van! Graag neemt Hanneke je aanstaande zondag mee op pad door dit prachtige gebied. Wandel langs petgaten, rietvelden en moerasbossen en ontdek diverse vogel- en plantensoorten. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden!

Deze workshop van It Fryske Gea is gratis, maar een donatie (om o.a. De Alde Feanen te onderhouden) is welkom!

Wat te doen in Friesland in september?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in september? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de september-editie van Friesland Post hebben wij namelijk het meeste complete overzicht met uitjes opgenomen!

Delen:

Reacties