Wat te doen in Friesland op 23, 24 en 25 augustus 2019?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 23, 24 en 25 augustus 2019? Werp dan zeker een blik op de geselecteerde uitjes van Friesland Post. Wij hebben weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd, velen geschikt voor jong en oud.

1. Ontdek vleermuizen op het park van De Spitkeet
Altijd al eens vleermuizen willen spotten in de avond? Kom dan op 23 augustus naar openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema en ga samen met een gids van IVN De Wâlden op pad. Er worden twee groepen gevormd: één voor volwassenen en één voor kinderen. Na een korte presentatie gaan beide groepen bij schemerlicht naar buiten: op zoek naar vleermuizen!

Meer informatie op de website van De Spitkeet.

2. Bramen snoepen tijdens Brommels!
Op 24 en 25 augustus is het weer tijd voor Brommels! Zoete bramen plukken in het land van de boet, deelnemen aan een culinaire workshop, luisteren naar prachtige, soms spannende, verhalen of genieten tijdens een proeverij: het kan allemaal. Bramenfestijn Brommels! is voor jong en oud, dus kom gezellig langs met het gehele gezin. 

Meer informatie is te vinden op de website van Brommels!

3. Leer kruiden gebruiken als alternatief voor pakjes en zakjes
Trek jij geregeld een pakje of zakje uit de kast bij het bereiden van een (warme) maaltijd? Na een workshop bij de botanische tuin De Kruidhof behoort dit tot het verleden. Tijdens een workshop leer je namelijk lekker en gezond eten te bereiden zonder pakjes, zakjes en bouillonblokjes. Je gaat niet koken tijdens de workshop, maar wel veel verse kruiden plukken om zo eigen kruidenmengsels samen te stellen. Thuis kun je in het workshopboekje alles nog eens rustig nalezen en de recepten en kruidenmengsels uitproberen.

Meer informatie is te vinden op de website van De Kruidhof.
Let op: aanmelden is verplicht.

4. Nachtvlinders ontdekken bij het Lauwersmeer
Het Lauwersmeer is een prachtig gebied, die dankzij haar ligging en de samenstelling van het gebied, rijk is aan bijzondere nachtvlinders. De vlinders – met namen als Avondrood, Grote Beer, Gele Tijger en Koperuiltje kun je spotten tijdens een avondwandeling met Staatsbosbeheer. Deelnemers (leeftijd vanaf 12 jaar) worden om 22.30 uur verwacht, waarna de avondexcursie zal beginnen!

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.
Let op: aanmelden is verplicht.

Wat te doen in Friesland in augustus?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan deze week een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de augustus-editie van Friesland Post is namelijk onze jaarlijkse uitgebreide uit-agenda weer opgenomen. Een special met tientallen fantastische uitjes!

Delen:

Reacties