Wat te doen in Friesland op 23, 24 en 25 maart 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 23, 24 en 25 maart 2018? Je leest het onderstaand!

1. Lezing Margriet Brandsma in Balk

Vrijdagavond vindt er een lezing plaats van Margriet Brandsma over haar boeken. Margriet Brandsma verwierf haar bekendheid als verslaggever bij het NOS-journaal. Ze werkte van 1994 tot 2014 als correspondent in Duitsland, maar besloot zich daarna volledig op het schrijven te richten. Ze geeft een lezing over de loop van haar leven en in welke mate dit haar inspiratie heeft gegeven.

Meer informatie vind je op de website van NUT Gaasterlân-Sleat.

2. Avondwandeltocht in Terherne

De ervaring van de afgelopen jaren heeft de organisatie geleerd dat 800 deelnemers ook echt het maximale aantal is, dus als je mee wilt doen, zorg dan dat je verzekerd bent van een startbewijs. Inschrijven kan via de website van de Kameleon: www.kameleonterherne.nl en vol is dus ook echt vol! De avondwandeling begint om 19.00 uur bij de Kameleonboerderij. Wat er vervolgens gaat gebeuren blijft een verrassing, maar de organisatie laat stiekem los dat het gegarandeerd een succes wordt, aankomende zaterdag!

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Avondwandeltocht de 14 van Kameleondorp Terherne.

3. Theater: Nynke Laverman in Lemmer

‘A leaf-blown shimmer of a voice’, schreef The Independent over de stem van Nynke Laverman. Ze veroverde Nederland in één klap met haar Friese Fado en haar magische, Friese uitvoering van Leonard Cohen’s ‘Hallelujah’. Haar muziek kenmerkt zich door een volstrekt eigen geluid waarin melancholie, poëzie en de Friese taal samenkomen. Haar inspiratie haalt ze uit verschillende hoeken van de wereld. Ze reisde door Portugal, Mexico, Cuba en door Mongolië, waar ze bij een nomadenfamilie verbleef. Voor dit laatste album (Nomade) ontving ze een Edison. Deze zaterdag staat ze in Lemmer.

Meer informatie vind je op de website van De Hege Fonnen.

4. Dance Classics Night in Sneek

Het Bolwerk in Sneek wordt deze zaterdag omgetoverd tot een fantastische avond voor alle Dance-liefhebbers! Herbeleef de tijden van toen en breng je voetjes van de vloer met de Classics van vroegâh. Een heerlijk avondje dansen met een hapje en een snapje. De avond begint rond negen uur ’s avonds, tickets zijn verkrijgbaar op de site van het Bolwerk.

Meer informatie over vind je op de website van Het Bolwerk.

5. IJSTIJD! in Thialf in Heerenveen

De voorstelling IJSTIJD Thialf brengt zondag een fantasieverhaal over schaatsen. De ijsmeester van Thialf deelt zijn herinneringen met het publiek en belandt in een bijzondere droomwereld vol fantasie. Hij begint aan een bizar avontuur om de ijstijd terug te vinden. Hierbij komen alle schaatssporten langs in bizarre verschijningen en met bijzondere combinaties, maar al met al een feestelijk en muzikaal geheel.

Meer informatie vind je op de website van Kunstschaatsclub Thialf.

Wat te doen in Friesland in maart?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in maart? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de maart editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties