Wat te doen in Friesland op 25, 26 en 27 augustus?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 25, 26 en 27 augustus? Je leest het onderstaand.

1. Breng een bezoek aan de gondelvaart in Aldeboarn
Op vrijdag 25 augustus vindt de spectaculaire Gondelvaart in Aldeboarn voor de 72ste keer plaats. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen dit culturele evenement te water. Na de gondelvaart kun je met de voetjes van de vloer. Vanaf 22.30 uur gaat het dak van de feesttent er namelijk af dankzij ‘De mannen van Oranje’ en ‘British Fame’.

Meer informatie is te vinden op de website van Gondelvaart Aldeboarn.

2.Bramen plukken de Noardlike Fryske Wâlden
Op 25 en 26 augustus vindt Brommels! weer plaats. Bramen plukken in boerenland, deelnemen aan een culinaire workshop, luisteren naar prachtige, soms spannende, verhalen of genieten tijdens een proeverij: het kan allemaal. Dit bramenfestijn is een feestje voor jong én oud!

Meer informatie is te vinden op de website van Brommels!.

3. Geniet van het zomerconcert in Dokkum
Aanstaande zaterdag treedt de Urker MANS Formatie op  in Dokkum en presenteert hier haar nieuwe CD ‘Morgen’. Het album is gevuld met arrangementen van onder andere populaire klassiekers als: ‘Edelweiss, Leningrad en Comrades in Arms’. De dertien zangers zingen, in traditionele Urker kleding, onder leiding van de professionele dirigent Martin Mans. Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk!

Meer informatie is te vinden op de website van Martin Mans.

4. Oldtimers kijken in Twijzelerheide
Op zaterdag 26 augustus staat het dorp Twijzelerheide weer in het teken van het Oldtimerfestival. Tijdens deze negende editie kun je maar liefst 45 vooroorlogse Lagonda’s uit Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Nederland bewonderen. Daarnaast is het dagprogramma ook dit jaar weer gevuld met muziek, een ambachtelijke markt, een oldtimer onderdelenmarkt, een toertocht voor brommerliefhebbers en de de grasbaanraces.

Meer informatie is te vinden op de website van Oldtimerfestival Twijzelerheide.

5. Leer in Goëngamieden, hoe kooikerhondjes worden opgeleid
Kom aanstaande zondag naar eendenkooi Goëngamieden om te zien hoe kooikerhondjes worden opgeleid. Deze eendenkooi in Súdwest Fryslân was 300 jaar geleden in gebruik om wilde eenden te lokken en te vangen. De zogenaamde kooikerhond speelde hierbij een belangrijke rol! De honden reageren op commando’s in de vorm van handgebaren, omdat eenden op elk geluid reageren. De gids van Staatsbosbeheer vertelt je graag meer over de honden en de handgebaren, en leidt je bovendien graag rond.

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Wat te doen in Friesland in september?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in september? Houd dan ons blad in de gaten. In de september editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties