Wat te doen in Friesland op 1, 2 en 3 september?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 1, 2 en 3 september? Je leest het onderstaand.

1.Kinderkleding ruilen in Luxwoude
Heb je kinderkleding in huis liggen, waar je een nieuwe bestemming voor zoekt? Kom dan naar de kinderkledingruilbeurs in Luxwoude. Lever hier tussen 19.00 en 20.00 uur maximaal een shopper
met (schone en nette) kinderkleding in en ga vervolgens na 20.00 uur op zoek naar andere kinderkleding. Uiteraard mag je ook gewoon kinderkleding brengen, zonder weer iets mee terug te nemen naar huis!

Meer informatie is te vinden op de website van de kinderkledingruilbeurs in Luxwoude.
Let op: aanmelden voor deze activiteit is noodzakelijk!

2. Feest vieren op straat in Easterbarren
Normaliter vindt het Straafestival Easterbarren plaats op de laatste zaterdag van de maand augustus. Dit jaar is dit een beetje anders. Het festival vindt namelijk plaats op de eerste zaterdag van september. De dag is anders, maar het programma zeker niet! Net zoals de voorgaande edities, belooft ook deze editie weer eentje voor in de boeken te worden. Je kunt genieten van grappige acts, mooie live-muziek en prachtige kunst. Met twaalf verschillende podia zit er vast iets voor je bij!

Meer informatie is te vinden op de website van Straatfestival Easterbarren.

3. Paarden kijken in Drogeham
De 38ste editie van Concours Hippique Drogeham staat voor de deur. Hét evenement voor liefhebbers van paarden en gezelligheid, van jong tot oud! Dit jaar staan er drie Nederlandse kampioenschappen op de planning en vijf finales van landelijke competities. Daarnaast is er traditiegetrouw weer veel te doen op het familieterrein. 

Meer informatie is te vinden op de website van Concours Hippique Drogeham.

4. Leer over oude ambachten in Harkema
Op zaterdag 2 september wordt op het terrein van Themapark De Spitkeet in Harkema weer de oude ambachten-dag gehouden. Dit jaar grootster aangepakt dan voorgaande jaren! Er zullen diverse demonstraties op het terrein plaatsvinden. Zo kun je alles leren over klokken maken, hand-boekbinden, klompen maken, turf maken, schapen drijven, hout bewerken en tin gieten. Ook kun je op de foto gezet worden in kleding van vroeger (tegen een kleine vergoeding). Voor kinderen zijn de ambachten interessant, maar speciaal voor de jeugd is er ook een bokkenkar, een heuse draaimolen, een speeltuin en leuke spelletjes van vroeger. 

Meer informatie is te vinden op de website van De Spitkeet.

5. Bezoek wijngaard De Frysling
Op zondag 3 september is het proeflokaal van wijngaard De Frysling geopend van 14:00 tot 17:00 uur. In het woudhuisje is een speciaal proeflokaal ingericht, met houtkachel, waar het gezellig toeven en proeven is.

Meer informatie is te vinden op de website van De Frysling.

Wat te doen in Friesland in september?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in september? Houd dan ons blad in de gaten. In de september editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties