Een blik op Elfstedenstad Dokkum

0

Vandaag werpen wij een blik op de Elfstedenstad Dokkum. We delen een aantal leuke weetjes, activiteiten, bezienswaardigheden en bijzondere overnachtingsplekken met jullie! 

Wist je dat….

  • Van 7 tot en met 10 september de Admiraliteitsdagen plaatsvinden in de Elfstedenstad? Dit festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Dit jaar komen de bekende artiesten Miss Montreal, Nielson, Jeroen van der Boom, Xander de Buisonjé en Sharon Doorson langs.
  • Sonnema Berenburg zijn oorsprong kent in Dokkum?
  • De stad sinds vorig jaar extra goed bereikbaar is? Toen is de Centrale As geopend!
  • Je vanuit Dokkum binnen een kwartier op de boot naar Ameland of die van Schiermonnikoog kunt zitten?

Bezienswaardigheden en activiteiten in Dokkum

Bezoek Museum Dokkum
In het historische centrum vind je Museum Dokkum (voorheen Het Admiraliteitshuis). Het museum is gevestigd in een aantal historische panden, waaronder het zeventiende-eeuwse gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen.

Op dit moment is de expositie ‘Sits, eksoatysk mar Frysk’ te zien. Daarnaast beschikt het museum over een permanente tentoonstelling over Bonifatius. Leer alleen of samen met je (klein)kinderen, alles over deze bisschop.

Op naar de Bonifatiuskapel
Na een bezoek aan het museum kun je verder wandelen naar de Bonifatiuskapel! Rondom de bedevaartskapel ligt een prachtig park. In deze natuurrijke omgeving bevinden zich 14 kruiswegstaties van de beeldend kunstenaar Jacq. Maris uit Malden. Deze, in terracotta uitgevoerde, staties, in terracotta uitgevoerd, zijn opgenomen in kleine kapelachtige bouwsels. Opgetrokken uit kloostermoppen die afkomstig zijn van de vele afgebroken kloosters in de omgeving.

De historische stadskern en de bolwerken
Dokkum wordt veelal geassocieerd met Bonifatius, maar de stad heeft, naast de rijke historie, meer te bieden. In het prachtige, historische centrum van Dokkum hebben veel ondernemers zich gevestigd. Je kunt er terecht voor prachtige kleren, schoenen, unieke woonaccessoires, leuke souvenirs, maar ook voor een hapje en een drankje.

De stadskern wordt omsloten door de zogeheten bolwerken. Een wandeling over deze bolwerken valt zeker aan te raden. Geniet van de rust, het vele groen, de verscheidenheid aan vogels en de voorbijvarende bootjes.

Bezienswaardigheden en activiteiten nét buiten Dokkum

In de Elfstedenstad vind je sinds kort Fietsverhuur Dokkum. Ideaal, want de omgeving van Dokkum kun je prima op de fiets verkennen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan De Molkerij. Deze stadsboerderij bevindt zich net buiten Dokkum.

Naast de stadsboerderij vindt je nog talloze andere bezienswaardigheden en activiteiten net buiten het centrum van de Friese stad. Zo kun je een bezoekje brengen aan Het Nationaal Park Lauwersmeer, op de veerboot richting Schiermonnikoog stappen of rondlopen in openluchtmuseum ’t Fiskerhúske in Moddergat.

Overnachten in Dokkum

Wil jij de Admiraliteitsdagen bezoeken, de omgeving van Dokkum verkennen of winkelen in de historische stadskern van de Elfstedenstad? Maak er dan gelijk een weekendje weg van! In Dokkum zijn namelijk een aantal leuke overnachtingsplekken te vinden.

Bed en breakfast Dokkum
Midden in het centrum vind je diverse Bed & Breakfasts. Zo kun je terecht bij Stadslogement Kleindiep DokkumDe Koesfabriek, Het Vergulde Scheepje en Booking Dokkum.

Hotels in Dokkum
Wil je liever overnachten in een hotel in Dokkum? Geen probleem. Je kunt onder andere reserveren bij De Abdij van Dokkum, De Posthoorn, ’t Raedhûs, Hotel van der Meer.

Camping Dokkum
Ben je dol op kamperen? Neem dan gerust je tent mee naar Dokkum en zet deze op net buiten Dokkum. Hier vind je Camping Dokkum.

Delen:

Reacties