Wat te doen in Friesland op 3 en 4 november 2018?

0

Wat ga jij doen in Friesland in dit eerste weekend van november? Ga je wellicht winkelen, struinen door het bos of staat er misschien wel helemaal niets op jouw planning? Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat is er eigenlijk allemaal te doen in Friesland op 3 en 4 november 2018!

1. Eindfeest gemeente Dongeradeel
Het is zover: na 34 jaar komt er een einde aan de gemeente Dongeradeel. En daarom organiseren diverse dorpen, samen met Stichting Stadsfeesten Dokkum, een mooie afscheidstour in het teken van Dongeradeel. Van ’s middags 15.00 uur tot 20.00 uur in de avond worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. ’s Avonds staat er een bijzonder slotfeest in de Bonifatiuskapel in Dokkum op het programma. Ben jij er bij?

2. De handen uit de mouwen steken tijdens de natuurwerkdag bij Dekema State
Heb je groene vingers? Of nog geen mogelijkheid gehad om deze te ontwikkelen, maar vind je tuinen en vooral bloemenborders mooi en steek je graag de handen uit de mouwen? Kom dan aanstaande zaterdag helpen tijdens de natuurwerkdag bij Dekema State. Bevalt de sfeer je goed? Dan kun je je na die dag aanmelden bij de tuinbaas voor het vaste team van vrijwilligers. Want hoewel al zo’n
25 tuinvrijwilligers op (on)regelmatige basis helpen, kan de tuinbaas vooral bij de borders en de
snijbloementuin nog extra handen gebruiken….!

Meer informatie is te vinden op de website van Dekema State.

3. Wandelen in het Drents-Friese Wold
Het belooft prachtig weer te worden op zaterdag 3 november en zondag 4 november, dus een herfstwandeling valt zeker aan te raden. Ga bijvoorbeeld met een gids van het Staatsbosbeheer op verkenning in het prachtige Drents-Friese Wold. Vraag hem/haar het hemd van het lijf en vergeet niet de genieten van de prachtige kleuren en geuren in het bos.

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

4. Luister naar verhalen over de oorlog in Oudwoude
Aanstaande zondag worden de deuren van acht karakteristieke woningen van Oudwoude geopend. In elk huis neemt een verhalenverteller de luisteraars mee naar tijden van oorlog en vrede. Zij vertellen hoe grote wereldgebeurtenissen als de Eerste Wereldoorlog rechtstreeks doordrongen tot diep in Friesland. De  bijzondere, vaak onbekende verhalen, gaan o.a. over Belgische vluchtelingen in Kollum en Duitse oorlogskinderen die kwamen aansterken. 

Meer informatie is te vinden op de website van Van Plan.

Wat te doen in Friesland in november?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in november? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de november-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties