Wat te doen in Friesland op 27, 28 en 29 september?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 27, 28 en 29 september 2019? Werp dan zeker een blik op de geselecteerde uitjes van Friesland Post. Wij hebben weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd. Zo hoef je je niet te vervelen!

1. Friese Verhalentour
Op vrijdag 27 september kun je weer meedoen aan de Friese Verhalentour. De gidsen van A Guide to Leeuwarden nemen je mee langs interessante plekken. Niet alleen kunnen zij je alles vertellen over de historie, ook nemen ze je mee naar de leukste winkeltjes en mooiste graffiti-werken. De tour begint om 15.00 uur en eindigt om 16.45 uur. De tour is in het Nederlands! Meedoen is gratis.

Meer informatie vind je op de website van A Guide to Leeuwarden.

2. Fruitdag Spitkeet
Op zaterdag 28 september vindt de jaarlijkse Fruitdag in De Spitkeet te Harkema plaats. Dit evenement duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Op het terrein van De Spitkeet zijn ruim 30 fruitbomen met oude fruitrassen te vinden. Sinds zijn hier ook een paar oude Friese rassen te vinden. Om deze oude rassen meer bekendheid te geven, werken De Spitkeet en ‘Vrienden van het Oude Fruit’ samen om de fruitdag te organiseren. Tijdens het evenement vinden er verschillende activiteiten plaats. Van het proeven van fruit tot een wedstrijdje appelschillen. Ook kunnen bezoekers eigen fruit laten determineren! Daarnaast zijn er ook verschillende producten te koop. Het evenement is gratis.

Meer informatie vind je op de website van De Spitkeet.

3. Harlingen Ongeschut
Harlingen Ongeschut is een jaarlijks terugkerend evenement, en een doorslaand succes! Op 28 september wordt het festival voor de zevende keer georganiseerd. Speciaal voor Harlingen Ongeschut wordt de sluis onder de SAS brug gesloten en de binnensluizen geopend. Vanwege het getij is dit slechts enkele malen per jaar mogelijk. Maak een unieke vaart door de grachten van Harlingen! De tocht is ook af te leggen op de fiets of per voet. Geniet van de feestelijke parade van bootjes.

Meer informatie vind je op de website van Harlingen.

4. Kampioenschap Palingroken
Op zondag 28 september vindt het Friese kampioenschap ‘Ielrikjen’ plaats (palingroken). De beste palingrokers komen op deze dag naar Earnewâld, om daar tegen elkaar te strijden. Iedereen mag gratis komen kijken! Je ziet hoe de paling op traditionele wijze wordt gerookt, ieder doet dit op zijn eigen manier. Natuurlijk krijg je ook de kans om te proeven. Het evenement vindt plaats tussen 11.00 en 17.00 uur. 

Meer informatie vind je op de website van Earnewâld.

5. Flinke Flea Market
Aanstaande zondag vindt de laatste Flinke Flea Market van dit seizoen plaats. Een goede reden om nog even een kijkje te nemen. Op zoek naar leuke unieke spulletjes, of gewoon zin om rond te kijken? Het kan allemaal. Natuurlijk kun je ook lekker eten en genieten van de muziek. De Flinke Flea Market vindt plaats in Hemelum, op het terrein van It Flinkeboskje. Als volwassene betaal je €2,- en kinderen tot twaalf jaar hoeven niet te betalen.

Meer informatie vind je op de website van It Flinkeboskje

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland!

Wat te doen in Friesland in oktober?

Het is inmiddels alweer bijna oktober. Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in oktober? Breng dan vanaf 26 september een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in oktober.

Delen:

Reacties