Wat te doen in Friesland op 4, 5 en 6 augustus?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 4, 5 en 6 augustus? Je leest het onderstaand!

1. Slenteren door Dokkum
Op vrijdag 4 augustus vindt voor de 43ste keer de traditionele jaarmarkt in Dokkum plaats. Van 11.00 tot en met 21.00 uur kun je langs tientallen kramen slenteren. De nadruk van de jaarmarkt ligt in en om het gebied van De Zijl, Diepswal, Grote en Kleine Breedstraat en Koornmarkt, in het historische centrum van Dokkum.

Wat je op de markt kunt vinden? Keramiek, Nepalese artikelen, stripboeken, gerookte paling, zoete deegwaren, poffertjes, zelfgemaakte jam, boerenkaasjes, Chinese artikelen, handgemaakte Zuid-Amerikaanse producten, Kip van Krijn, Friese klompen en Friese wijn. Daarnaast is er een stand van Vluchtelingenwerk waar heerlijke zelfgemaakte gerechten van “All over the World” voor een klein prijsje worden verkocht.

Meer informatie is te vinden op de website van Dokkum.

2. Feesten tijdens het Veenhoopfestival
Het Veenhoopfestival staat weer voor de deur! Zo’n 20 bands/acts zullen het podium tijdens dit
vierdaagse festival betreden. Op vrijdag zal o.a. de bekende zangeres Miss Montreal een duit in het zakje doen. Bovendien heeft de organisatie ook dit jaar weer een bekende Amerikaanse band gecontracteerd. Op zaterdag 5 augustus zal de Amerikaanse Metalband Megadeth optreden. De band van ex-Metallica gitarist Dave Mustaine is al meer dan dertig jaar niet weg te denken uit de muziek industrie.

Benieuwd naar de line-up? Neem dan een kijkje op de website van het Veenhoopfestival.

3. Bezoek de Sneekweek!
Het is zover: van 5 tot en met 10 augustus vindt de Sneekweek weer plaats. De Sneekweek is een groot en gezellig zeilevenement, welke je zeker niet mag missen! Overdag wordt er fanatiek gezeild op het Sneekermeer en ’s avonds barst het feest los op het eiland en in de stad! Of, zoals ze in Sneek zeggen: “Overdag om de eer, ’s avonds voor de sfeer.”

Meer informatie over de 82ste Sneekweek vind je op de website van Sneekweek.

4. Bezoek het SKS skûtsjesilen.
Op zaterdag 5 augustus vindt de eerste wedstrijd van het SKS skûtsjesilen plaats. Traditiegetrouw
zal de wedstrijd plaatsvinden in Grou. Ben je niet in de gelegenheid om er bij te zijn? Dan hebben wij goed nieuws! Van zaterdag 5 augustus tot en met vrijdag 18 augustus wordt het Skûtsje Journaal om 17.25 uur uitgezonden op NPO 1. Het Skûtsje Journaal zal worden gepresenteerd door Sippy Tigchelaar, voormalig topschaatsster en jarenlang skûtsjeverslaggever voor Omrop Fryslân. Age Veldboom, oud-skûtsjeschipper bij de IFKS en oprichter van het Skûtsjemuseum, zal het commentaar bij het wedstrijdverslag voorzien.

Meer informatie over het SKS skûtsjesilen vind je op de website van de SKS.

5. “Skoske-rinne” op de Ringvaart in Earnewâld
In het kader van “Eltse Snein wat by d’ ein” wordt er op zondagmiddag 6 augustus een wedstrijd skoske-rinnen gehouden. De Ringvaart in Earnewâld zal 14.00 uur vol komen te liggen met ‘ijs-schotsen’. Zo midden in de zomer, zijn de ijsschotsen in dit geval: surfplanken!

In de eerste plaats is het belangrijk om droog de overkant te halen door van plank op plank te springen! De winnaar zal diegene zijn, die dit het snelste kan doen! Opgave vooraf voor deelname is niet nodig, dit kan ter plaatse door aanmelding bij de organisatie. Iedereen is welkom! Doe zelf mee of moedig de deelnemers aan.

Meer informatie over de activiteit vind je op de website Earnewâld.

Wat te doen in Friesland in augustus?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat er in augustus te doen Friesland is in Friesland? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties