Wat te doen in Friesland op 30 juni en 1 en 2 juli?

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 30 juni en 1 en 2 juli? Je leest het onderstaand!

1. Breng een bezoek aan nieuwe expositie in Noordwolde
Vijftien kunstenaars uit de Noordelijke provincies presenteren zich tijdens een expositie in Noordwolde. Het thema van de tentoonstelling is “Kunst-Reis”. De expositie laat het reizen in al zijn facetten zien: wat komt een “reizend” mens tegen, in zichzelf, in zijn eigen omgeving, in de natuur en/of in andere continenten. De schilderijen, recycling kunst, beelden, sieraden, keramiek, wolschilderijen e.d. sluiten allen aan bij het thema. 

Meer informatie is te vinden op de website van Kunstwerk in de Stellingen. 

2. Op zoek naar vintage in Bantega
Aanstaande zaterdagmiddag wordt er in Bantega een gezellige Vintage Fair en een kofferbakverkoop georganiseerd. De koopjes worden uitgestald in en rondom de feesttent van Bantega. Het belooft een erg gezellige dag te worden met diverse kraampjes, muziek, dansdemonstraties, mini-workshops en meer!

Meer informatie is te vinden op de website van Bantega

3.J’aime La V(l)ie op Vlieland
J’aime La Vlie is een nieuw festival op het Waddeneiland Vlieland. Het driedaagse festival (30 juni t/m 2 juli) is in het leven geroepen door enthousiaste songfestivalfans, voormalig ESF-deelneemster Esther Hart en kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Nationale en internationale oud-Eurovisie-deelnemers zullen het gehele weekend diverse concerten verzorgen op diverse locaties en samen met de bezoekers het eiland gaan ontdekken en ervaren middels eiland gerelateerde activiteiten.

Meer informatie is te vinden op de website van J’aime La Vlie. 

4. Ravotten in Haskerland
Lekker ravotten in de buitenlucht? Kom aanstaande zondag naar buitenlokaal Bliid op ’t Wiid in Oudehaske, en doe mee aan de outdoormiddag. Staatsbosbeheer organiseert de spelen-tot-je-groen-ziet middag voor kinderen t/m 12 jaar. Durven jou (klein)kinderen het aan? Meld ze snel aan! 

Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de website van Staatsbosbeheer. 

5. Culinair genieten in Sneek
Aanstaande zondag zal de Marktstraat in Sneek omgetoverd worden tot een klein pop-up restaurant. Hier zullen de horeca-ondernemers uit Sneek en omstreken hun culinaire kunsten delen met het publiek. Tussen 12.00 en 18.00 uur kun je in de straat allerlei lekkere hapjes proeven, maar je kunt er ook genieten van muziek, gezelligheid en een aantal straattheateracts. Liever winkelen? Ook dat kan! De winkels in Sneek zijn namelijk geopend. 

Meer informatie is te vinden op de website van Sneek. 

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat er in juli te doen Friesland is in Friesland? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties