Wat te doen in Friesland op 23, 24 en 25 juni?

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 23, 24 en 25 juni? Je leest het onderstaand!

1. Breng een bezoek aan Simmerdeis
Vanaf donderdagvond is het weer tijd voor Simmerdeis, hét culturele festival van Smallingerland. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek, straattheater, kindervoorstellingen en bijzondere ontmoetingen.

Meer informatie is te vinden op de website van Simmerdeis. 

2. Geniet van klassieke muziek in Leeuwarden
Op 23, 24 en 25 juni bruist, tintelt en spettert het in de sfeervolle binnenstad van Leeuwarden. Tijdens het grootste en gratis toegankelijke klassieke muziekfestival van het Noorden, kan iedereen genieten van klassieke muziek op zeer hoog niveau. Meer dan 1000 musici uit het gehele land zullen optreden. Zo ook Shirma Rouse. Eerder spraken wij haar voor het juninummer over haar aankomende optreden tijdens City Proms.

Meer informatie is te vinden op de website van City Proms.

3.Ontdek het Waddengebied
Op 24 en 25 juni viert de Waddenzee haar Werelderfgoedstatus. Van Den Helder tot aan Delfzijl worden er tal van activiteiten georganiseerd, langs en op het Wad. Aan veel van deze activiteiten kun je gratis of tegen een gereduceerd tarief deelnemen. Zo kan iedereen kennis maken met het Waddengebied.

Weten welke activiteiten er in Friesland worden georganiseerd? Je vindt ze hier.

4. Sipelsneon in Sloten
Op de laatste zaterdag in juni (24 juni) vindt in Sloten traditiegetrouw de ‘Sipelsneon’ plaats. Op deze dag zijn er talloze kraampjes te vinden in de ui-vormige stad. Slenter door de straten, stap een leuk winkeltje binnen of breng een bezoek aan de opengestelde monumenten. Alles mag en alles kan deze dag!

Meer informatie is te vinden op de website van Sloten.

5. Wandelen in het Ketliker Star
Overal kom je ze tegen: vogels. Maar heb jij enig idee welke vogels zich schuilhouden in het Ketliker Skar? Ontdek het zondag tijdens een excursie in dit prachtige natuurgebied vlakbij Heerenveen. Naast de vele bosvogels vind je een kudde Schotse hooglanders in het gebied. En wist je dat er tijdens excursies regelmatig damherten aangetroffen worden?

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Wilt u zich opgeven voor de excursie? Dit kan tot vrijdag 23 juni 15.00 uur via het kantoor van It Fryske Gea, tel. (0512) 38 14 48.

Wat te doen in Friesland in juni?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je wat in Friesland te doen is in juni? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties