Wat te doen in Friesland op 11, 12 en 13 augustus?

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 11, 12 en 13 augustus? Je leest het onderstaand.

1. Bezoek brengen aan Into the Grave
Traditiegetrouw vindt het tweedaagse Leeuwarder metalfestival ‘Into the Grave’ dit jaar
weer plaats aan de voet van de Oldehove. Tijdens deze 7e editie zullen onder andere Saxon, Powerwolf, Amon Amarth en Ember Falls het podium betreden.

Meer informatie is te vinden op de website van Into the Grave.

2. Varen door Nationaal Park De Alde Feanen
Op zaterdag 12 augustus kun je Nationaal Park De Alde Feanen gaan verkennen met excursieboot ‘De Blaustirns’. De boot vaart op zonne-energie, stil door de natuur. Tijdens de excursie kom je moerasbossen, een aalscholverkolonie, smalle petgaten en bloemrijke graslanden tegen. Neem je verrekijker mee om erachter te komen waarom de zeearend, ook wel de ‘vliegende deur’ wordt genoemd!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: opgeven kan t/m vrijdag 11 augustus.

3. Paarden kijken in Harlingen
Zaterdag 12 augustus wordt voor de 11e keer de Paarden-Marathon van Harlingen georganiseerd. Er zullen 7 hindernissen worden gebouwd en een vaardigheidsoefening worden neergezet. Zowel pony’s en paarden, enkel, dubbelspan en vierspan en tandem zullen het parcours gaan verkennen. Speciaal voor de kleintjes is er een springkussen aanwezig!

Meer informatie is te vinden op de website van Harlingen Boeit.

4. Rubberbootrace in Sneek
Aanstaande zaterdag vindt de 3e editie van de Sneekweek Rubberbootrace plaats in de grachten van Sneek. Al peddelend in een rubberboot strijden de deelnemers om leuke prijzen en de eer. Speciaal tijdens deze editie, zijn de toegevoegde spelelementen. Zo kunnen de deelnemers tijdens de race extra prijzen opvissen!

Meer informatie is te vinden op de website van Sneek is Meer

5. Rondleiding door vlindertuin Lemmer
Zondagmiddag om 14.00 uur wordt er voor (natuur)liefhebbers een excursie georganiseerd in
de Vlindertuin Lemmer, die gelegen is langs de Rondweg. De excursie wordt geleid door medewerkers van Bezoekerscentrum Mar en Klif, die de Vlindertuin beheren. Zij zullen de deelnemers meenemen langs de rijke plantengroei en het uitbundige dierenleven van de tuin. Ook zullen ze wat vertellen over het ontstaan van, en het idee achter, de Vlindertuin Lemmer.

Meer informatie is te vinden op de website van Mar en Klif.

Wat te doen in Friesland in augustus?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat er in augustus te doen Friesland is in Friesland? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties