Wat te doen in Friesland op 6 en 7 mei?

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 6 en 7 mei? Je leest het onderstaand!

In het voetspoor van koningin Hildeburh tijdens de Terpenkuier vanuit Wijnaldum
Zaterdag leidt ‘Koningin Hildenburh’ je langs allerlei oude terpen in Friesland. Maar niet alleen terpen, ook andere bezienswaardigheden en hun geschiedenis komen aan bod. Alles vragen die je hebt over de geschiedenis van Friesland, worden hier beantwoord.

Lees meer over de Terpenkuier

Het Groot Mannenkoor presenteert nieuwe CD in Drachten
In De Oase in Drachten zingt ‘Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland’ zaterdag de sterren van de hemel. Het projectkoor is uitgegroeid tot een hechte groep zangers met een eigen geluid. De titel van de CD is ‘Groot Mannenkoor Noord-Nederland in Concert’ en heeft Martin Mans als dirigent.

Lees meet over Het Groot Mannenkoor

Ruil je stekjes in Oudemirdum
Tuinplanten, stekken, jonge plantjes en bloembollen: alles is welkom op de Stekjesruilbeurs. Jaarlijks organiseert werkgroep Heemtuin dit evenement achter Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum. Naast plantjes worden er ook tweedehands natuurboeken aangeboden op deze beurs. Geen stekjes? Kom dan voor de gezelligheid en om de prachtige Heemtuin te bekijken.

Lees meer over de Stekjesbeurs

180 vogelsoorten ontdekken tijdens Wadden Vogelfestival op Texel
Zaterdag en zondag staat Texel in het teken van de Nationale Vogelweek. Op acht vogelkijkpunten staan vrijwilligers klaar om alles over de bijzondere vogels en het prachtige natuurgebied te vertellen. Jong en oud kunnen professionele verrekijkers testen. Ook kan je op excursie met bekende vogelkennners om de lol van het vogelen te ontdekken.

Lees meer over het Wadden Vogelfestival 

Heerlijke Friese producten op de Voorjaars Streekmarkt in Hemelum
Op het boerenerf en in de boerderij aan it Flinkeboskje wordt zondag een Streekmarkt gehouden. Hier worden allerlei Friese producten aangeboden zoals Friese kaas, honing, jam & chutney en tuinplanten. Maar ook gerookte paling, wijn en eieren. Het beste van Friesland verzameld op één plek!

Lees meer over de Voorjaars Streekmarkt 

Wat te doen met Bevrijdingsdag?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Op zoek naar leuke activiteiten met bevrijdingsdag? Ga dan naar Evenementen in Friesland op Bevrijdingsdag

Delen:

Reacties