Wat te doen op 20, 21 en 22 december?

0

De laatste weken van dit jaar breken aan. Maar, op de valreep van dit jaar is er gelukkig nog genoeg te doen in Friesland!

1. Warme winterwandeling

De jaarlijkse winterwandeling in het Drents-Friese Wold komt er weer aan! Hij vindt plaats op vrijdag 20 december. Dit jaar worden er niet één, maar twee routes uitgestippeld. Zo kun je kiezen tussen een wandeling van vijf, of een wandeling van tien kilometer. Trek in ieder geval goede wandelschoenen aan. Zoals elk jaar is deze wandeltocht erg sfeervol: kerstlichtjes zullen het pad verlichten en je helemaal in winterse sferen brengen. Na de tocht kun je genieten van mooie live muziek. Met deze sportieve activiteit ga je voldaan het weekend in!

Meer informatie vind je op de website van De Jongens van Outdoor.

2. Kerstvoorstelling Retourtje Noordpool

Professor Propkop heeft een Verplaatsmachine gemaakt. Erg handig zou je denken, maar wanneer zijn assistent op een aantal verkeerde knoppen drukt, gebeurt er iets opmerkelijks: er komt een kerstelf uit de machine! De professor en zijn assistent gaan op zoek naar een oplossing, maar ook dat gaat niet zonder slag op stoot. Zij komen hierbij zelfs per ongeluk op de Noordpool terecht! Daar lopen ze onder andere de Kerstman tegen het lijf. En ook dat blijft niet zonder gevolgen.. ‘Retourtje Noordpool’ is een gezellige, humoristische familievoorstelling. Perfect voor een uitje met het hele gezin. Komt dat zien, op 21 december om 15:00 in het Baron Theater te Opende.

Meer informatie vind je op de website van In het Westerkwartier.

3. Magisch All-in buffet

Het Magisch All-In Buffet is een origineel, uniek concept. Op zaterdag 21 december kun je in Damwâld (Damwoude) aanschuiven bij dit buffet. Leuk voor jong en oud! Niet alleen is er, uiteraard, lekker eten te vinden, ook zul je getuige zijn van een vleugje magie. Goochelaar Alex Buijk zorgt voor verrassingen met zijn magische trucs. En, terwijl jij je verbaasd over die trucs, geniet je van het buffet.

Meer informatie vind je op de website van De Kruisweg.

4. Kerstcircus Earnewâld

Kerst en circus gaan goed samen! Proef de kerstsfeer dit weekend, zondag 22 december,  bij het Kerstcircus Saranti in Earnewâld (Eernewoude). Waan je in een prachtig aangeklede winterwereld vol glitter en een vleugje wintermagic. Laat je verbazen door spectaculaire acts van Saranti & Vrienden, het prachtige toneel en ontmoet zelfs de Kerstman! Samen met andere getalenteerde jeugdcircussen brengt Saranti jou een bijzondere avond om nooit te vergeten.

Meer informatie vind je op de website van Saranti.

5. Kom en Sjong

Zondag 22 december is het tijd voor Kom en Sjong in It Maskelyn te Hurdegaryp (Hardegarijp). Zoals de naam al zegt, mag iedereen lekker meezingen met de gespeelde hits. Ben je niet bepaald een zanger(es)? Geen probleem! Een goede stem is mooi meegenomen, maar zeker geen vereiste bij dit feestje. Het wordt dit jaar nog leuker met ondersteuning van het Hurdegaryper zangtalent Rita samen met Durk & Annelies. Gedrieën vormen zij het ensemble ‘Muziek Authentiek’ waarmee ze met veel  gevoel voor gezelligheid steeds weer zorgen voor het treffen van de juiste toon. Natuurlijk kun je ook een lekkere kop koffie of thee krijgen.

Meer informatie vind je op de website van It Maskelyn.

Wat te doen in Friesland in december?

Wil je weten wat er nog meer te doen valt in Friesland in december? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. Vanaf 28 november ligt deze editie in de winkel. In de december-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes en activiteiten in december.

Delen:

Reacties