Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Nieuws uit Fryslân
    • Nu in de winkel: het juninummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het meinummer van Friesland Post
    • Uniek slaapfeestje in Natuurmuseum Fryslân
    • Feestelijke aanbieding meertalige kinderboeken Waadhoeke
    • Nu in de winkel: het aprilnummer van Friesland Post
    • Oproep: De Lawei zoekt oorlogsverhalen uit Drachten of gemeente Smallingerland
    • Nationaal Boekenweekgeschenk ‘De krater’ verschijnt ook in het Fries
    • Nu in de winkel: het maartnummer van Friesland Post
    Facebook X (Twitter) RSS Instagram
    Friesland Post
    Thús yn Fryslân
    • Home
    • Nieuwsrubrieken
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    • Verkoopadressen
    0 Shopping Cart
    Friesland Post
    0513 - 68 33 14
    You are at:Home»Culinair»Gerecht met een Fries tintje eten? Maak dan deze minestronesoep!
    Fries gerecht - minestronesoep

    Gerecht met een Fries tintje eten? Maak dan deze minestronesoep!

    0
    By onze redactie on 11 januari 2019 Culinair

    Wil jij een gerecht met een Fries tintje eten? Kijk dan snel verder. Wij hebben namelijk een recept voor een vullende minestronesoep voor je klaar staan.

    De ingrediënten van de Friese minestronesoep

    Op zoek naar een stevige maaltijdsoep? Haal dan de ingrediënten voor deze minestronesoep met Friese droge worst in huis.

    Ingrediënten:

    • 500 gram woudbonen (of geweekte, witte droge bonen)
    • 2 Friese droge worsten
    • 300 gram soepvlees (runder)
    • Een pastinaak
    • Twee winterpenen
    • 2 uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 200 gram sperziebonen
    • 2 preien
    • 200 gram verse spinazie
    • 1 blik gepelde tomaten

    Overige ingrediënten:

    • Tijm naar smaak
    • Basilicum naar smaak
    • Olijfolie
    • Peper
    • Zout

    Bereidingswijze van dit Friese gerecht

    Heb je alle ingrediënten verzameld? Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan!

    • Was de woudbonen (of witte bonen) en week ze een nacht voorafgaand aan de bereiding in zo’n 1.5 liter water.
    • Kook de volgende dag de bonen in hetzelfde water, samen met de 300 gram soepvlees en de gehele droge worsten.
    • Schep regelmatig om en zorg ervoor dat het schuim van de bonen wordt afgehaald.
    • Haal na een uur sudderen (op middelhoog vuur) de droge worsten uit de pan en laat deze afkoelen.
    • Voeg aan de pan de bouillonblokjes toe en kook de bonen nog een uur. Houd het water tegen de kook aan. Zo blijven de bonen heel en behouden ze hun smaak.
    • Maak nu de pastinaak,  winterpenen, prei en sperziebonen schoon en snijdt ze in kleine stukjes.
    • Prak de tomaten met een vork fijn.
    • Snijd ook de uien en knoflook in kleine stukjes en voeg deze toe aan een pan met dikke bodem, tezamen met een scheutje olie.
    • Voeg na zo’n vijf minuten de gesneden groenten (zonder de geprakte tomaten) toe aan de pan met de ui en knoflook.
    • Na vijf minuten kan ook de bouillon (met vlees en woudbonen) toegevoegd worden aan de pan met groenten.
    • Laat de soep nu 15 minuten doorgaren, tegen het kookpunt aan.
    • Snijd ondertussen de afgekoelde droge worst in dunne plakjes en voeg deze samen met de spinazie en de tomaten toe aan de pan.
    • Voeg tot slot naar smaak de kruiden toe.
    • Na nog zo’n vijf minuten is de soep klaar om opgediend te worden!

    Eet smakelijk met Friesland Post!

    Wil je meer Fries eten? Wij delen op regelmatige basis recepten met een Fries tintje op onze website. In deze categorie vind je al ons gepubliceerde recepten. Ook publiceren wij iedere maand in ons blad een recept dat is samengesteld door een chef-kok van een Fries restaurant. Houd onze edities dus goed in de gaten voor meer kookinspiratie!

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleWat te doen in Friesland op 11, 12 en 13 januari 2019?
    Next Article Wat te doen in Friesland op 18, 19 en 20 januari 2019?

    Related Posts

    Historische kweeperentaart Museum Martena wint tweede prijs

    Cursus ‘De wereld van thee’ bij Museum Joure

    Recept: Friesche Dúmkes Bonbon

    Leave A Reply Cancel Reply

    Deze maand in de Friesland Post
    • Juni-editie 2025

      Juni-editie 2025

      De zomer is in aantocht: een tijd van plannen maken en inspiratie opdoen. In het juninummer van Friesland Post ontdek …Lees meer »
    Boekentip: SKS jubileumboek
    • Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Cadeaubon Half jaar abonnement

    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook X (Twitter) Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & Cookies
    • Sitemap

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.