GEZOCHT: FRIES OM UTENS

0

Veel Friezen verlaten het Heitelân en bouwen elders op de wereld een bestaan op. Wat waren de beweegredenen om te vertrekken? Deze Friezen vonden hun geluk in Amerika, Spanje, India en Shanghai. Ken jij  ook een Fries in het buitenland of ben jij zelf een ‘Fries om Utens’,  meld het ons en wie weet nemen we contact op voor een reportage. 

Het avontuur op zoeken in Australië

Heine&Gertrud

Heine en Gertrud zijn nog maar pas samen wanneer ze voor een jaartje het avontuur op zoeken in Australië. Ze worden verliefd op het land en al snel is het duidelijk dat hier hun toekomst ligt. Nog geen half jaar later na terugkomst in hun woonplaats Gorredijk is de verhuizing rond. Nog eens zes maanden later laten ze Nederland definitief achter zich.

Flamenco-danseres worden in Spanje

MargaritaBrinksma

Wat voetbal is in Nederland, is de Flamenco in Zuid-Spanje. Margarita leerde deze gepassioneerde dans op haar negentiende kennen en was gelijk verkocht. Nu, elf jaar later, is ze een bekende flamencodanseres die wekelijks op de Spaanse planken staat.

Ondernemersmissie in India

Fries om Utens familie Huisman def

Ruim drie jaar geleden emigreerden Job, Janine en hun drie kinderen naar de staat Gujarat, in het westen van India grenzend aan Pakistan. Job heeft een missie: India op de kaarten zetten bij ondernemend Nederland.

Van het knusse Friesland naar ’s werelds grootste metropolen

Bauke en Minke in Shanghai

Ze leerden elkaar kennen op het Friese water in Grou. Hij komt uit De Knipe, zij uit De Westereen. Ruim vijf jaar geleden ruilden Bauke en Minke het knusse Fryslân in voor één van ’s werelds grootste metropolen: Shanghai.

De muziek achterna in Amerika

Nieuwe afbeelding3

Femke Weidema uit Drachten leert op haar tiende haar eerste instrument bespelend op de lokale muziekschool. Ze heeft talent en ontwikkelt zich verder op het conservatorium. De muzikante ziet in Nederland niet genoeg kansen en vertrekt op haar 23e naar het land waar alles mogelijk is: Amerika.

Delen:

Reacties