Augustus editie 2018

0

De redacteuren van Friesland Post hebben de zomer in de bol en daarom ligt
 er weer een prachtige zomereditie voor
 u. Plof lekker neer op een stoel met een koud drankje in de hand, of ga met de Friesland Post aan uw zijde aan de slag in de keuken. Wij hebben namelijk drie heerlijke ijsrecepten voor u op een rij gezet!

Voorzien van zo’n ijsje kunt u genieten van een aantal mooie artikelen. Zo doken wij ons archief in, op zoek naar foto’s van kinderen die buiten de leukste spelletjes speelden. In dit digitale tijdperk mogen deze oude spelletjes immers niet vergeten worden. Wij presenteren u een aantal prachtige foto’s van deze oude spelletjes mét speluitleg voor u en/of de (klein) kinderen.

Terwijl de (klein)kinderen lekker buitenspelen kunt u het verhaal van statushouder Kbrab lezen. Hij kwam een aantal jaren geleden aan in Nederland, nadat hij een immens lange reis had afgelegd. Kbrab deelt in deze editie openhartig zijn verhaal en hij vertelt over zijn liefde voor Fryslân.

Ook het zomerverhaal, geschreven door een van onze lezers, mag u niet missen. Blijf dus vooral zitten waar u zit. Bent u het zitten toch zat, of springen de (klein) kinderen om u heen? Dan wordt het tijd voor een uitje! In deze editie vindt u meer dan 50 uitjes, waar ongetwijfeld iets voor u/jullie bijzit.

Wij wensen u nog een hele fijne zomer!

De redactie

Gevlucht en geaccepteerd in Fryslân

Gevlucht en geaccepteerd in Fryslân Op een grijze ochtend in juli neem ik plaats op de bank bij Kbrab. Zijn verhaal dat, evenals deze dag, nogal grijs begint, deelt hij graag. Spontaan, vriendelijk en met respect voor andere culturen: een weerspiegeling van Kbrab zijn persoonlijkheid. Een persoonlijkheid die hem ver heeft gebracht én de zon laat schijnen. Figuurlijk, maar ook letterlijk aan het einde van ons gesprek!

Drie lekkere ijsjes met een vleugje Fryslân

Drie lekkere ijsjes met een vleugje Fryslân Het is zomer! Dat betekent lekker op het strand vertoeven, een boek lezen in de achtertuin en... zelf ijsjes maken! Met zomerse temperaturen wil je waarschijnlijk niet lang in de keuken staan én daarom presenteren wij je drie gemakkelijke ijsrecepten!

Zomerverhaal van Christien Romp

Zomerverhaal van Christien Romp Onlangs vroegen wij aan onze volgers op Facebook of zij een zomerverhaal over 'in simmer yn Fryslân' met ons wilden deelden.
We kregen prachtige verhalen toegestuurd, waaronder die van Christien Romp. In de augustus-editie lees je haar verhaal met de titel 'Oeverloos'.

Wonen in het oude wijnpaleis

Wonen in het oude wijnpaleis Als Sietze (63) en Nienke (52) van der Krieke- Doodkorte iets doen, dan doen ze het goed. Onder dat motto lieten ze het oude 'wijnpaleis' op de hoek van het Sneker Kleinzand en de Jousterkade omtoveren tot een woonhuis en vier appartementen. Na jaren is het rijksmonument weer bewoond, en hoe. Sietze van der Krieke: "Eerst was het een wijnpaleis, nu is het ons paleis."

Foto: Cor Pot

Oude spelletjes spelen in de zomer

Oude spelletjes spelen in de zomer Het is hartje zomer en dus is het de uitgelezen kans om buiten spelletjes te spelen! Stoepkrijten is altijd een succesverhaal, maar er zijn nog veel meer leuke spelletjes te benoemen. In dit artikel leggen wij een aantal oude spelletjes uit. Ken jij ze nog van vroeger?

Meest complete overzicht van uitjes in Friesland

Meest complete overzicht van uitjes in Friesland Hoera! Het is zomer en dat vieren we met deze uitspecial. Fryslân staat in dit seizoen namelijk bol van de activiteiten, die je op verschillende manieren laten kennismaken met de provincie.

Op naar de groene toekomst met Menno Simons

Op naar de groene toekomst met Menno Simons In het jaar 1496 wordt er in Witmarsum een belangrijk kerkhervormer geboren: Menno Simons. Menno heeft tot zijn dood, met vaak gevaar voor eigen leven, de 'doperse beweging' verdedigd en geleid. Hij inspireerde met zijn woorden en daden talloze opstandige aanhangers tot een vreedzamer leven. Ook vandaag de dag inspireert Menno nog veel mensen over de hele wereld. Zijn woorden worden verspreid door volgelingen (red. mennonieten, menisten of doopsgezinden), maar ook door projectgroep Witmarsum 2018. Zij hebben een bijzonder project opgezet met Menno Simons in de hoofdrol!

Onderdompeling in Beerenburg

Onderdompeling in Beerenburg Wat de Whisky is voor de schotten, is de Beerenburg voor de Friezen. Het is drank, maar nog veel meer de identiteit die ze eraan ontlenen. In Bolsward houdt Sonnema Berenburg de verhalen levend en worden ondertussen miljoenen flessen gevuld.

Delen:

Reacties