Juli editie 2018

0

“Yn ‘e sin, sin, sinne kin ik kilometers rinne.” Dit zong Judith Fledderus alweer tien jaar geleden. De jaren zijn verstreken, maar de boodschap van de tekst is nog steeds van deze tijd! Want, de zon maakt alles vaak net een beetje mooier!

Deze juli-editie staat daarom in het teken van de zomer. Zo heeft chef-kok Eddy Westra een drietal heerlijke barbecuege- rechten voor u samengesteld. Uren voor- bereiden is niet nodig, want de maaltijden staan in een handomdraai op tafel.

Voor u gaat barbecueën kunt u een bezoekje brengen aan een van de talloze zomeractiviteiten in Fryslân. Wij hebben 7(!) pagina’s aan uitjes voor u verzameld, zodat u zich deze zomer niet hoeft te vervelen. Bezoek bijvoorbeeld een van de Iepenloftspullen of neem een duik in de wereld van de Tall Ships tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018.

Is het een dag iets minder mooi weer? Neem dan plaats op een lekkere stoel en lees het interview met Monique van de Ven. Zij vertelt over hoe het is om ouder te worden, maar ook over haar liefde voor Fryslân.

Wij wensen u een hele fijne zomer toe!

De redactie

Monique van de Ven begrijpt wel dat Friezen gelukkig zijn!

Monique van de Ven begrijpt wel dat Friezen gelukkig zijn! Burgemeestersdochter Monique van de Ven werd geboren in het Noord-Brabantse Zeeland en groeide op in Rijswijk. Dat is ondertussen meer dan een halve eeuw geleden. Tegenwoordig wordt de bekende filmactrice graag geassocieerd met het Friese waddeneiland Vlieland. Daar begon televisiezender MAX in 2012 de populaire dramaserie Dokter Deen, waarin Van de Ven een hoofdrol speelt. Na vier seizoenen Dokter Deen komt er nu een einde aan de serie. Tijdens een telefonisch interview met Monique van de Ven kijken we terug op de afgelopen periode in haar leven, maar uiteraard kijken we ook vooruit. Wat het vooruit zien betreft: Van de Ven komt aan het einde van het uitermate plezierige gesprek met een nieuwtje!

3 gemakkelijke barbequegerechten door Eddy Westra van Topchef

3 gemakkelijke barbequegerechten door Eddy Westra van Topchef Chefkok Eddy Westra, bekend van het RTL-programma Topchef De Twaalf Provinciën en eigenaar van restaurant Herbergh de Parel, heeft een drietal heerlijke barbecuegerechten voor u samengesteld. Uren voorbereiden is niet nodig, want de maaltijden staan in een handomdraai op tafel. Lekker ite!

Op zoek naar het Heideblauwtje

Op zoek naar het Heideblauwtje Voor de juli-editie ging onze landschapsjournalist Fokko Bosker op zoek naar het Heideblauwtje. Deze zoektocht vond plaats in de Bakkefeansterdúnen op een zonovergoten dag!

'Vrije Fries' en producent Klaas de Jong over Redbad

'Vrije Fries' en producent Klaas de Jong over Redbad Producent Klaas de Jong oogt opvallend rustig in aanloop naar de internationale première van zijn epische spektakelfilm Rebad. Geen rode loper met BN'ers, maar openluchtpremières op diverse plaatsen in het land. Het geld was op, vandaar. Klaas heeft de budgettaire touwtjes strak in handen. "Al het geld is in de film gestopt."

Wonen in Westermeer

Wonen in Westermeer We hebben weer een pareltje van een woning gevonden in Fryslân. De woning genaamd Westermeer staat in Joure. Iedere dag genieten Christa de Bos (46) en Ruud Nagel (46) van de ruimte en het licht in hun woning. Twaalf jaar geleden kwam het gezin met twee kinderen vanuit Utrecht hier wonen. Nu vertoeven ze maar al te graag in de voorkamer met witte luiken, maar ook in de tuin met de monumentale rode beuk, de moestuin en bij de vuurplaats!

The Tall Ships Races Harlingen 2018!

The Tall Ships Races Harlingen 2018! Wie houdt van de romantIek van de zeevaart en tradItIoneel getuIgde windjammers, en bovendIen het zomerse festivalgevoel zo lang mogelijk wil vasthouden, moet aankomende zomer in Harlingen zijn. Van 3 tot en met 6 augustus 2018 vindt in de Friese zeehavenstad het evenement Tall Ships Races plaats, een onweerstaanbare combinatie van muzIkale optredens, poëzIe en de mooIste driemasters ter wereld.

Friese smaak van vanille

Friese smaak van vanille Het zijn kostbare heerlijkheden die in de vanillefabriek van Nielsen-Massey in Leeuwarden worden gemaakt. De culinaire experts likken hun vingers er bij af.

Het meest complete overzicht met uitjes

Het meest complete overzicht met uitjes Hoera! Het is zomer en dat vieren we met een uitspecial. Fryslân staat in dit seizoen namelijk bol van de activiteiten, die u op verschillende manieren laten kennismaken met de provincie.

Delen:

Reacties