Januari editie Friesland Post

0

Deze eerste editie van 2018 staat in
het teken van het roer omgooien. Een Fries om utens die dit jaar kiest voor een andere invulling van haar leven is Bety Nicolai. Bety stapt uit haar comfortzone en start dit jaar, samen met Kirsten Boerema, haar eigen uitvaartonderneming. Waarom ze deze keuze heeft gemaakt, leest u op pagina 28 en verder.

Een poosje terug was er nog een Fries die aan een groot project begon. Anne Boerstra maakte eerder miniatuurkerken, maar hij besloot het nu groter aan te pakken. De uit Heerenveen a omstige Fries heeft inmiddels een prachtige marimba (red. soort xylofoon) gebouwd. Dat dit een langdurig project is geweest, ontdekt u wanneer u de foto’s op pagina 63 bekijkt!

Sommige Friezen gooien het roer om in 2018, maar ook heel veel inwoners van onze provincie blijven op dezelfde voet doorgaan. Toch kan er ook voor deze groep het een en ander veranderen dit jaar. Wilt u weten of er een omwenteling plaats gaat vinden dit jaar? Lees dan de jaarhoroscoop van Natasja Kuipers eens. Wie weet komt u er dan achter wat de sterren voor u in petto hebben.

Wat wij in ieder geval hopen is dat u een gezond en gelukkig jaar tegemoet gaat. Mét of zonder positieve wendingen!

Friesland Post-jaarhoroscoop 2018

Friesland Post-jaarhoroscoop 2018 Het nieuwe jaar begint en dat betekent dat er 365 dagen met nieuwe verrassingen voor de deur staan. Wilt u weten wat u het komende jaar te wachten staat? Lees dan de Friesland Post-jaarhoroscoop van 2018.

Boer in de spagaat

Boer in de spagaat Ziel en zaligheid legt hij in zijn beroep. De wil eigen baas te zijn, botst met de impact van de landbouw op het landschap. Fryslân onttrekt zich niet aan het dispuut over landschapspijn. Jan Teade Kooistra, veehouder in Eagum, sluit zijn ogen niet voor de maatschappelijke discussie. "Ik ben een rijk mens, maar niet in geld. Alle waarde zit in de boerderij, mijn vee en de grond. Je boert niet om rijk te worden. Het gevoel is belangrijker dan de cijfertjes, al moet er natuurlijk wel geld verdiend worden om het bedrijf in de benen te houden." Een reportage over het rijke boerenleven uit het geografische centrum van Fryslân.

Hoe Bety haar eigen uitvaartonderneming begon

Hoe Bety haar eigen uitvaartonderneming begon Rust, aandacht en ruimte, dat is volgens Bety Nicolai (42) cruciaal voor goede uitvaartzorg. En dat is waar ze voor wil staan. Samen met haar college Kirsten Boerema begint ze in januari 2018 haar eigen uitvaartonderneming: Wij's Uitvaartzorg.

Friezen voelen zich gezond

Friezen voelen zich gezond In het najaar van 2016 heeft GGD Fryslân volwassenen vragen gesteld over hun gezondheid. Naar aanleiding hiervan heeft GGD Fryslân een gezondheidsmonitor gepubliceerd. Epidemioloog Marijke Teeuw constateert dat friezen hun eigen gezondheid positief ervaren.

Zeergeleerde huisarts

Zeergeleerde huisarts Pauline Kouwenhoven verdiepte zich de afgelopen acht jaar in euthanasie en andere beslissingen rond het levenseinde in Nederland. Vorige maand promoveerde ze in Utrecht tot Doctor in de Geneeskunde. De bekroning van jarenlang intensief onderzoeK, waar heel wat improvisatietalent aan te pas moest komen naast haar drukke baan: ze is namelijk huisarts op het Friese waddeneiland Schiermonnikoog.

De Friesland Post-sjaal

De Friesland Post-sjaal Vorig jaar bedacht Akkelien Smink, van de breimeisjes, op verzoek van Friesland Post een patroon voor een gebreide muts. Ditmaal vroegen wij haar of ze een Friesland Post-sjaal wilde maken. Akkelien was enthousiast en er kwam meteen een idee haar hoofd ‘binnenhuppelen’. Onderstaand legt de Friese breister stap voor stap uit hoe u de sjaal kunt maken!

Wilt u de sjaal niet zelf breien, maar winnen? Stuur dan een e-mail naar redactie@frieslandpost.nl

De enige echte Friese marimbabouwer

Anne Boerstra (78), geboren in Sneek, is de eerste en enige fries die ooit een marimba bouwde. De marimba is een slagwerkinstrument. Het bestaat uit een heleboel houten toetsen en metalen resonators, die het geluid versterKen. De marimba kan beschouwd worden als de alt- of basversie van een Xylofoon, maar heeft een veel warmere en vollere klank.

Verse boerenkool van de familie Visser

Verse boerenkool van de familie Visser Te pas en te onpas worden producten voorzien van de kreet ‘dagvers’. Het merendeel van deze ‘verse’ producten is echter helemaal niet zo vers. Wilt u er zeker van zijn dat u verse boerenkool in uw pan laat verdwijnen? Dan bent u bij Klaas Visser, tuinder uit Paesens, aan het juiste adres.

Delen:

Reacties