Maart editie Friesland Post

0

Zoveel mensen, zoveel wensen. De een droomt van een landelijk gelegen huis, terwijl een klein kind misschien droomt van een barbiepop. In deze editie maakt u kennis met een aantal Friezen en hun dromen.

Topmodel Sanne Vloet heeft inmiddels al drie keer meegelopen in de meest prestigieuze lingerieshow ter wereld: Victoria’s Secret. Dit is aldus het model zelf ‘de droom van ieder meisje’. Onze journalist Sanne Tjepkema-Toet ging in gesprek met de Friezin over de wereldberoemde show en vroeg haar naar haar leven in New York.

De droom van de oprichters van het bedrijf EverUse uit Sneek kwam ook uit! Na vijf jaar hard werken konden zij onlangs de circulaire isolatiemat presenteren. Deze isolatiematten worden gemaakt van papier. Een bijzonder product dat ons, maar ook koning Willem- Alexander, niet ontgaan is.

Wat ook niet onopgemerkt bleef, waren de ontwikkelingen op het bedrijf van Bartele en zijn vrouw Rianne. Het echtpaar besloot een aantal jaren geleden het roer om te gooien en samen kochten zij een boerderij in Rot- stergaast. Ze zijn inmiddels hun vierde jaar ingegaan en met trots kunnen ze melden dat ze nu al in de groene cijfers zijn beland. Dat het succes niet voor het oprapen ligt, moge duidelijk zijn. Er wordt hard gewerkt in Rot- stergaast, om dé droom achterna te jagen.

Wij wensen u veel leesplezier. En… durf te dromen!

Stralende narcis-zonnetjes

Stralende narcis-zonnetjes Na deze grauwe en natte winter hebben we behoefte aan kleur en zon. Het gras groeit nog
niet, de bomen zijn nog kaal, maar de narcissen staan al te schitteren. En ook al is er zo nu en dan nog eens een sombere dag: de sprekende kleuren brengen u meteen in een betere stem- ming. Ineens is het buiten één en al warme feestelijke vrolijkheid in geel, oranje, wit en roze. We kunnen er niet meer omheen: de lente is begonnen; met trompetgeschal!

The Big Apple

The Big Apple Friesland Post belde met topmodel Sanne Vloet (22) over hoe haar carrière begon, wat ze nu zoal doet en over haar Friese roots. Ze vertelt wat er leuk is aan haar vak, neemt ons mee naar haar mooiste ervaring tot nu toe én geeft kledingtips voor komend seizoen!

Op zoek naar de zanglijster

Op zoek naar de zanglijster Het is er weer voor. De nevel hangt nog in ijle sluiers boven het veld terwijl het gesloten wolkendek begint te scheuren. de zon kiert voorzichtig door de hemelbedekking. Dit is het ultieme moment om in het Ketliker Skar, het pareltje van It Fryske Gea, de zanglijster te spotten. Het strijklicht zet de natuur in een gouden gloed. Het voorjaar lonkt. Terwijl ik de autodeur opensla, klinkt uit het aanpalende bosje de kwikzilveren zang van turdus philomelos

Oude Harlinger beroepen

Oude Harlinger beroepen Harlingen is een (zee)havenstad waar van alles te beleven valt. Dat begon eeuwen geleden al toen de gleibakkers, tichelaars en kapiteinen hun best deden om het brood op de plank te krijgen. Wat waren de beroepen van toen en zien we daar nu nog wat van terug?

Heerlijk, huiselijk eten

Heerlijk, huiselijk eten In Fryslân zIjn talloze restaurantjes te vinden waar je heerlijk kunt eten! Maar waar In Fryslân zIjn nou de gezelligste, kleinste restaurantjes te vinden, waar je In een huiselijke sfeer kunt eten? Wij vroegen het aan onze lezers en selecteerden uit alle inzendingen, drie gezellige restaurantjes!

IJSTIJD Thialf

IJSTIJD Thialf Fryslân en Thialf zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Thialf is bij uitstek dé plek waar ‘Iepen mIenksIp’, het thema van het culturele jaar lF2018, gestalte krijgt. Kunstschaatsclub Thialf (KCTHIALF) nam, onder leiding van de producenten Madelène van Beuzekom en ever Haagsma, het initiatief om een multidisciplinaire voorstelling te brengen op het ijs. Maak in dit artikel kennis met de theatervoorstelling IJSTIJD Thialf.

Verdriet in het riet

Verdriet in het riet Alleen in het eindeloze riet. Voor Friese riettelers als Henk Slupp, Bart de Boer en de broers Tjerko en Anne-DIrk Miedema Is er niets mooiers dan werken In de natuur. Het lijkt een zorgeloos bestaan, Maar toch Is er crisis In het riet.

Boer Bart wil vooruit naar de oorsprong

Boer Bart wil vooruit naar de oorsprong De titel van dit artikel roept ongetwijfeld vraagtekens op. Want, wat is een kipcaravan en waarom wil Boer Bart vooruit naar de oorsprong? Wij vroegen ons hetzelfde af en dus togen wij, op zoek naar antwoorden, naar Rotstergaast.

Delen:

Reacties