Wat te doen in Friesland op 29, 30 juni en 1 juli 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 29 en 30 juni en 1 juli 2018?

1. Waterdiertjes zoeken in Wikelslân

Is jouw (klein)kind tussen de 6 en 12 jaar een echte avonturier? Breng hem/haar dan op vrijdag 29 juni in de avond naar Nationaal Park De Alde Feanen. In it Wikelslân organiseert It Fryske Gea namelijk een superleuke avondactiviteit. Van 19.00 uur tot 21.00 uur gaan kinderen onder leiding van natuurgids Jacob van der Veer op zoek naar waterdiertjes. Ze leren alles over de diertjes!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: uiterlijk aanmelden voor donderdag 28 juni 15.00 uur.

2. Bezoek de paardenmarkt in Eastermar

Al meer dan 25 jaar wordt er in het laatste weekend van juni een dorpsfeest in Eastermar georganiseerd. Op de laatste dag van het dorpsfeest, is er de traditionele veemarkt, de Eastermarder Merk. Op deze markt zijn konijnen, kippen en ander kleinvee te vinden, maar voornamelijk veel paarden en pony’s. Daarnaast is Bovendien is er tegelijkertijd een gezellige braderie van 6.00 uur tot 14.00 uur.

Meer informatie over de festiviteiten in Eastermar vind je op de website Eastermar.

3. Kijken naar drakenboten in Dokkum

Het begint bijna een traditie te worden: de Drakenbootrace in Dokkum. Al voor het derde jaar op rij wordt deze spectaculaire race in de Dokkumer grachten georganiseerd. 22 teams zullen de strijd onderling aangaan, waarna in de bloedstollende finale drie teams strijden om de titel!

Meer informatie over de drakenbootrace is te vinden op de website van Dokkum.

4. Bezoek de bijzondere streekmarkt in Hemelum

Als een nieuwe stad op de vlakte, als een pop-up store, als een winkelstraat met een festival-tintje strijkt de streekmarkt op 1 juli in Hemelum opnieuw neer. De Streekmarkt is niet zomaar een markt. Op deze 1ste dag van juli brengen de helden uit de regio hun waar naar het verzamelpunt dat de Flinkefarm heet. De mooiste schapenkaas, de lekkerste eerlijke hammen en worsten, aandachtig handgemaakt servies, speltbroden van eigen graan; dit is nog maar een kleine greep uit het markt-aanbod. En met de livemuziek, de kinderworkshop en de diverse foodtrucks komt de markt in de buurt van een heus mini-festival! Kom jij ook? 🙂

Meer informatie over de Streekmarkt is te vinden op de website van It Flinkeboskje.

5. Bezoek het Braakhok in Ie

Aan de rand van het beschermde dorpsgezicht in Ie vind je een pittoresk houten gebouw! In dit voormalige Braakhok is het Vlasmuseum te vinden. Het gebouwtje is dan wel niet groot, maar groot genoeg voor een rondleiding van een uur. Ervaar hoe zwaar het werk was dat hier vroeger gedaan werd: repelen, braken, zwingelen, enz. Allemaal bewerkingen om van vlas ongesponnen vlaslinnen te maken!

Meer informatie is te vinden op de website van Dorp Ee.

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juli-editie van Friesland Post hebben wij namelijk het meeste complete overzicht met uitjes opgenomen!

Delen:

Reacties