Wat te doen in Friesland tijdens het Paasweekend in 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland tijdens het Paasweekend 2018? Je leest het onderstaand!

1. Fryske Matthäus Passion in Sneek

Componist en tekstschrijver Peter Sijbenga heeft van het Noord Nederlands Orkest de opdracht gekregen om een Friese versie te maken van de Matthäus Passion, het beroemde oratorium van Johannes Sebastian Bach. Het Duits laat zich prima vertalen naar het lenige Fries! De Friese Matthäus Passion wordt in 2018 uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest en het Noord Nederlands Concertkoor aangevuld met Friese zangers. Vrijdagavond kun je om half acht genieten van deze voorstelling. Kaarten koop je op de website van Theater Sneek.

Meer informatie vind je op de website van Lân Fan Taal.

2. Paaseieren zoeken in Langweer

Deze activiteit kán natuurlijk niet achterblijven dit weekend! Ieder jaar wordt er traditiegetrouw op de zaterdag voor Pasen door kinderen van 2 t/m 5 jaar en van 6 t/m 12 jaar gezocht naar de paaseieren die onze paashaas verloren heeft! Help je zaterdag ook mee om de eieren terug te vinden? Na het eieren zoeken is kan er nog limonade gedronken worden en zijn er eieren om op te eten!

Meer informatie vind je op de website van Volksvermaken Langweer.

3. Film: ‘God’s own Country’ in Leeuwarden

Deze Slieker Film draait op zaterdag. Het is een Britse dramafilm over de jonge Johnny Saxby, die de afgelegen boerderij van zijn zieke vader runt in Yorkshire, Engeland. Hun relatie is niet al te best; zijn vader laat zich bijna altijd negatief uit over hem. Johnny’s zware dagelijkse routine gaat hem steeds meer tegenstaan. Om hieraan ontsnappen heeft hij af en toe oppervlakkige seks met mannen en bezat hij zichzelf in de kroeg. Dan wordt er een Roemeense boerenknecht aangenomen, die door Johnny eerst met argwaan wordt bekeken. De initiële spanning tussen de twee mannen ebt echter snel weg en de twee krijgen een intense verhouding die een grote invloed heeft op Johnny en hoe hij omgaat met zijn emoties.

Meer informatie vind je op de website van Slieker Film.

4. Paasoptocht in Appelscha

Deze zondag viert Appelscha, zoals ieder jaar, de lente en Pasen met een gevulde middag vol bijzonderheden. Stichting Vrijstaat de Stellingen wil deze traditie op 1 april tijdens de markt op de Boerestreek in Appelscha weer nieuw leven inblazen. Zo zal om 15.00 uur de traditionele Paosoptocht of Paasprocessie in een lange rij over de Boerestreek slingeren onder het zingen van een indrukwekkend vredeslied uit de 17e eeuw.  Daarna zijn er traditionele paasspelletjes voor jong en oud, zoals eiertikken, eierlopen en nootschieten.

Meer informatie vind je op de website van Vrijstaat de Stellingen.

5. Spitkeet Paasfeest in Harkema

Paasmaandag is het bij De Spitkeet zoals gewoonlijk weer paasfeest.  Dat betekent in de eerste plaats gezellig (houten) eieren zoeken voor de kinderen. Wanneer iemand vijf van deze eieren heeft gevonden kunnen die bij de paashaas worden geruild voor een echt ei. Dat kan dan prachtig worden beschilderd. Ook kunnen de kinderen zichzelf laten schminken. Daarnaast kunnen ze een klompje deeg aan een stok krijgen en daar boven een kolenvuurtje een lekker broodje van bakken, met wat bruine suiker. Als extra activiteit treden die dag Professor Propkop en Clown Bogus voor iedereen op. Om 11.30 en 13.30 uur geven zij een prachtige voorstelling.

 

Meer informatie vind je op de website van de Spitkeet.

Wat te doen in Friesland in april?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in april? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de april editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties