Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Nieuws uit Fryslân
    • Nu in de winkel: het juninummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het meinummer van Friesland Post
    • Uniek slaapfeestje in Natuurmuseum Fryslân
    • Feestelijke aanbieding meertalige kinderboeken Waadhoeke
    • Nu in de winkel: het aprilnummer van Friesland Post
    • Oproep: De Lawei zoekt oorlogsverhalen uit Drachten of gemeente Smallingerland
    • Nationaal Boekenweekgeschenk ‘De krater’ verschijnt ook in het Fries
    • Nu in de winkel: het maartnummer van Friesland Post
    Facebook X (Twitter) RSS Instagram
    Friesland Post
    Thús yn Fryslân
    • Home
    • Nieuwsrubrieken
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    • Verkoopadressen
    0 Shopping Cart
    Friesland Post
    0513 - 68 33 14
    You are at:Home»Culinair»Recept: Friesche Dúmkes Bonbon
    Foto: FPh - Mustafa Gumussu

    Recept: Friesche Dúmkes Bonbon

    0
    By Onze redactie on 2 januari 2023 Culinair

    Door: SVG Meesterkok Marco Poldervaart, restaurant ’t Havenmantsje, Harlingen

    Patissier Bernhard Oving en meesterkok Marco Poldervaart | Foto: FPh – Mustafa Gumussu

    Ingrediënten:

    250 gr rietsuiker

    50 gr glucose

    3 vanillestokjes

    200 ml room

    1 gr zeezout

    100 gr boter

    300 gr melk chocolade callets

    200 gr puur chocolade callets

    100 ml Friese Dúmkes Likeur

     

    Bereidingswijze:

    Schraap je vanillestokjes uit en samen met de room aan de kook brengen.

    Suiker en glucose karamelliseren. Blus dit af met de slagroom en voeg de zeezout toe. Goed mengen, de suiker moet helemaal opgelost zijn ander krijg je harde stukjes suiker in je eindresultaat.

    Vuur uit en laat het even afkoelen. Voeg nu lepel voor lepel de boter toe zodat het niet gaat schiften.

    Laat het nu 10 minuten afkoelen.

    Giet het mengsel nu in een keer over op de melk en puur chocolade callets. Mix dit goed zodat alle chocolade is gesmolten.

    Voeg nu de Friese Dúmkes Likeur erbij.

     

    De vulling van de bonbon is nu klaar.

    Maak gebruik van een bonbonvorm en vul deze met chocolade, dit kan natuurlijk op vele manieren en verschillende kleuren.

    Laat de gesmolten chocolade uit de vorm lopen en laat volledig stollen.

    Spuit de vulling in de chocoladevorm en dek af met gesmolten chocolade.

    Laat afkoelen en los de bonbons uit de vorm.

     

    Succes !

    Foto: FPh – Mustafa Gumussu
    't Havenmantsje bonbon Friesche Dúmkes Likeur Friesland Friesland Post Fryslân Marco Poldervaart recept
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleGeef je kerstboom een tweede leven bij AquaZoo
    Next Article Goed het nieuwe jaar in met een ‘foute tango’

    Related Posts

    Nu in de winkel: het juninummer van Friesland Post

    Nu in de winkel: het meinummer van Friesland Post

    Uniek slaapfeestje in Natuurmuseum Fryslân

    Leave A Reply Cancel Reply

    Deze maand in de Friesland Post
    • Juni-editie 2025

      Juni-editie 2025

      De zomer is in aantocht: een tijd van plannen maken en inspiratie opdoen. In het juninummer van Friesland Post ontdek …Lees meer »
    Boekentip: SKS jubileumboek
    • Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Cadeaubon Half jaar abonnement

    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook X (Twitter) Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & Cookies
    • Sitemap

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.