Close Menu
    Facebook LinkedIn Instagram RSS
    Nieuws uit Fryslân
    • Nu in de winkel: het novembernummer van Friesland Post
    0513 - 68 33 14
    Facebook LinkedIn Instagram RSS
    Friesland Post
    • Nieuwsrubrieken
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    Word abonnee
    Tip de redactie
    0 Shopping Cart
    0 Shopping Cart
    Friesland Post
    Word abonnee
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Home»Culinair»Recept: Friesche Dúmkes Bonbon
    Culinair

    Recept: Friesche Dúmkes Bonbon

    Onze redactieDoor Onze redactie2 januari 2023Bijgewerkt op:2 januari 20232 minuten leestijd
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Foto: FPh - Mustafa Gumussu

    Door: SVG Meesterkok Marco Poldervaart, restaurant ’t Havenmantsje, Harlingen

    Patissier Bernhard Oving en meesterkok Marco Poldervaart | Foto: FPh – Mustafa Gumussu

    Ingrediënten:

    250 gr rietsuiker

    50 gr glucose

    3 vanillestokjes

    200 ml room

    1 gr zeezout

    100 gr boter

    300 gr melk chocolade callets

    200 gr puur chocolade callets

    100 ml Friese Dúmkes Likeur

     

    Bereidingswijze:

    Schraap je vanillestokjes uit en samen met de room aan de kook brengen.

    Suiker en glucose karamelliseren. Blus dit af met de slagroom en voeg de zeezout toe. Goed mengen, de suiker moet helemaal opgelost zijn ander krijg je harde stukjes suiker in je eindresultaat.

    Vuur uit en laat het even afkoelen. Voeg nu lepel voor lepel de boter toe zodat het niet gaat schiften.

    Laat het nu 10 minuten afkoelen.

    Giet het mengsel nu in een keer over op de melk en puur chocolade callets. Mix dit goed zodat alle chocolade is gesmolten.

    Voeg nu de Friese Dúmkes Likeur erbij.

     

    De vulling van de bonbon is nu klaar.

    Maak gebruik van een bonbonvorm en vul deze met chocolade, dit kan natuurlijk op vele manieren en verschillende kleuren.

    Laat de gesmolten chocolade uit de vorm lopen en laat volledig stollen.

    Spuit de vulling in de chocoladevorm en dek af met gesmolten chocolade.

    Laat afkoelen en los de bonbons uit de vorm.

     

    Succes !

    Foto: FPh – Mustafa Gumussu
    't Havenmantsje bonbon Friesche Dúmkes Likeur Friesland Friesland Post Fryslân Marco Poldervaart recept
    Delen: Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Vorig artikelGeef je kerstboom een tweede leven bij AquaZoo
    Volgend artikel Goed het nieuwe jaar in met een ‘foute tango’
    Gerelateerde berichten

    Nu in de winkel: het juninummer van Friesland Post

    Nu in de winkel: het meinummer van Friesland Post

    Uniek slaapfeestje in Natuurmuseum Fryslân

    Laat een reactie achter Cancel Reply

    Boekentip: SKS jubileumboek
    • SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Deze maand in de Friesland Post
    31 oktober 2025

    Novembereditie 2025

    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook X (Twitter) Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacyverklaring
    • Privacyinstellingen
    • Sitemap

    Typ hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk op Esc om te annuleren.